cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Σα 20.04 2024

Στη δεύτερη θέση Ηρακλειώτης μαθητής σε διαγωνισμό της Microsoft

Ο 17χρονος μαθητής από το Ηράκλειο συμμετείχε στον διαγωνισμό στην κατηγορία excel, και κατέκτησε την 2η θέση κερδίζοντας 3.500 δολάρια…

Στη δεύτερη θέση Ηρακλειώτης μαθητής σε διαγωνισμό της Microsoft

Τη δεύτερη θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MOS της Microsoft κατέλαβε ο Νικόλας Ραπάνης, μαθητής στο 4ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου.

Ο 17χρονος μαθητής από το Ηράκλειο συμμετείχε στον διαγωνισμό στην κατηγορία excel, που πραγματοποιήθηκε στο Άναχαϊμ της Καλιφόρνιας το τετραήμερο 24 με 27 Ιουλίου και κατέκτησε την 2η θέση κερδίζοντας 3.500 δολάρια.

Υπενθυμίζεται ότι στα τέλη του περασμένου Μαΐου ο Νικόλας Ραπάνης είχε στεφθεί πρωταθλητής Ελλάδας στον διαγωνισμό Microsoft Office Specialist στην ενότητα του Excel.

Οι τρεις φάσεις του παγκόσμιου διαγωνισμού

Το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Microsoft Office Specialist διενεργείται σε τρεις φάσεις: Στην πρώτη, στα προκριματικά κάθε χώρας, διαγωνίζονται οι υποψήφιοι, με στόχο να αξιολογηθούν με όσο το δυνατόν υψηλότερο ποσοστό βαθμολογίας, που θα τους εξασφαλίσει τη συμμετοχή στους τελικούς κάθε χώρας. Στη δεύτερη φάση, διαγωνίζονται οι καλύτεροι κάθε χώρας με στόχο την ανάδειξη του εθνικού πρωταθλητή. Στην τρίτη και τελευταία φάση, οι πρωταθλητές των χωρών διαγωνίζονται για την ανάδειξη του παγκόσμιου πρωταθλητή.

Κάθε χρόνο λοιπόν επιλέγονται μέσα από προκριματικές διαγωνιστικές διαδικασίες (που διενεργούνται στις κατά τόπους εκπαιδευτικές δομές σε όλη τη χώρα υπό την εποπτεία του Υπουργείου Παιδείας) οι 100 καλύτεροι μαθητές, φοιτητές ή σπουδαστές από όλη την Ελλάδα. Από τους 100 που θα συμμετέχουν επιλέγονται, πάλι μέσα από μια διαγωνιστική διαδικασία, οι τρεις πρώτοι που εκπροσωπούν την Ελλάδα στον παγκόσμιο διαγωνισμό.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon