cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πα 19.04 2024

Στον διαγωνισμό εκπαιδευτικής ρομποτικής οι μαθητές της Κρήτης

Ο Ελληνικός Οργανισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO-HELLAS διοργανώνει τον περιφερειακό διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για τους μαθητές της Κρήτης…

Στον διαγωνισμό εκπαιδευτικής ρομποτικής οι μαθητές της Κρήτης

Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί σε δύο φάσεις: το Σάββατο στις 14 Μαΐου 2022 και ώρα 10:30 στο 2ο Δημοτικό σχολείου Αγ. Νικολάου μαζί με τον Δήμο Αγ. Νικολάου και την Κυριακή στις 15 Μαΐου 2022 και ώρα 10:30 στο 2ο Δημοτικό σχολείου Χανίων.

Στον διαγωνισμό θα συμμετέχουν τα δημόσια και ιδιωτικά σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που δήλωσαν συμμετοχή και επωφελήθηκαν του εξοπλισμού, καθώς και τα ιδιωτικά κέντρα ρομποτικής με σκοπό να προκριθούν στους τελικούς του Πανελληνίου διαγωνισμού που θα γίνει στις 29-30 Μαΐου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Οργανωτικής Επιτροπής Περιφέρειας Κρήτης οι διαγωνιστικές κατηγορίες ανά εκπαιδευτική βαθμίδα είναι οι ακόλουθες:

Νηπιαγωγεία

Γνωρίστε τα προϊόντα του τόπου μας.

Οι μαθητές του Νηπιαγωγείου δημιουργούν ομάδες 6-10 παιδιών. Η κάθε ομάδα δημιουργεί μία επιδαπέδια πίστα που είναι φτιαγμένη από υλικά της αρεσκείας της και απεικονίζει, με τρισδιάστατο τρόπο, τα τοπικά προϊόντα και την ανάδειξή τους

Δημοτικά

Πρωτογενής Τομέας – Αγροτική Παραγωγή  (Ανοικτή κατηγορία) | Α’- Δ’ Δημοτικού

Οι μαθητές των πρώτων τάξεων του Δημοτικού δημιουργούν ομάδες 6-10 παιδιών και υλοποιούν project αφού μελετήσουν τη σχετική βιβλιογραφία και πειραματιστούν, θα προτείνουν λύσεις με κατ’ ελάχιστο 3 μηχανισμούς που να χρησιμοποιούν απλές μηχανές .

Πρωτογενής Τομέας – Αγροτική Παραγωγή (Ανοικτή κατηγορία) | Γ’-ΣΤ’ Δημοτικού

Στις τελευταίες τάξεις του δημοτικού (Γ’-ΣΤ’) οι μαθητές θα δημιουργήσουν ομάδες 3-6 παιδιών. Θα μελετήσουν τη σχετική βιβλιογραφία, θα πειραματιστούν, θα εξερευνήσουν την επιστήμη της μηχανικής και θα προτείνουν λύσεις με υποχρεωτικά κατ’ ελάχιστο 3 αυτοματισμούς με τη κάμερα (έναν εξ’ αυτών) να λειτουργεί παράλληλα με το animation σε Scratch.

Ποδόσφαιρο 2×2 (Παιχνίδι ρομποτικού ποδοσφαίρου)

Σε αυτό το παιχνίδι 2 αντίπαλες συμμαχίες που αποτελούνται από 2 τηλεχειριζόμενα ρομπότ η κάθε μία, κυνηγούν ένα μπαλάκι, πάνω σε ένα ειδικά διαμορφωμένο τραπέζι (γήπεδο ποδοσφαίρου). Στόχος της κάθε συμμαχίας είναι να κερδίσει το παιχνίδι, πετυχαίνοντας περισσότερα γκολ από τους αντιπάλους της.

1821 – 1921 : 100 χρόνια Σύγχρονη Ελλάδα (Κατηγορία Regular)

Μέσα από αυτή τη δοκιμασία, οι συμμετέχοντες και τα ρομπότ τους μπορούν να ακολουθήσουν τον ελληνικό στρατό κατά τις επιχειρήσεις του για την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης και των Ιωαννίνων πάνω σε μια πίστα ειδικά διαμορφωμένη για ρομπότ. 

Γυμνάσια

Farmbots  (Kατηγορία IoT και Physical Computing)

 Δημιουργήστε το δικό σας farmbot, που με τη βοήθεια τεχνολογιών IoT θα βελτιώσει την γεωργική παραγωγή σε έναν ή περισσότερους από τους παρακάτω τομείς:

Έλεγχος πεδίου, Σπορά, Άρδευση, Ψεκασμός, Έλεγχος ανάπτυξης, Συγκομιδή και ποιοτικός έλεγχος.

Γενικά λύκεια

Ο φίλος μου, το Ρομπότ (Ανοικτή κατηγορία)

Οι ομάδες μπορούν να επιλέξουν έναν από τους τρεις τομείς (Ρομπότ στο σπίτι, Ρομπότ στη διάσωση, Ρομπότ στην Υγεία) για να εργαστούν, αλλά μπορούν επίσης να επιλέξουν να εργαστούν σε ένα project το οποίο εστιάζει συνδυαστικά αυτών των τριών περιοχών.

Επαγγελματικά λύκεια

Γεωργική Παραγωγή και Τυποποίηση (Ανοικτή κατηγορία)

Αυτή η κατηγορία καλεί τους  μαθητές και καθηγητές των ΕΠΑ.Λ. να εμπνευστούν, να σχεδιάσουν και να κατασκευάσουν ρομπότ μηχανήματα, μηχανισμούς, εξαρτήματα, αυτοματισμούς, εργοστάσια σε μικρογραφία ή μέρη εργοστασίων σε μικρογραφία, τα οποία: 1. Θα βοηθούν στην παραγωγή, στην επεξεργασία, στην τυποποίηση γεωργικών ή κτηνοτροφικών ή αλιευτικών προϊόντων φροντίζοντας παράλληλα τη διατήρηση των φυσικών πόρων 2.Θα είναι σύμφωνα με τις διεθνείς προδιαγραφές 3.Θα βελτιώνουν τις υπάρχουσες διαδικασίες.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon