+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Τρ 30.05 2023

Ανοίγει η κουβέντα για τις… ελάχιστες αναπηρίες από τα εμβόλια

Ο Γερμανός υπουργός Υγείας σε συνέντευξή του παραδέχθηκε για πρώτη φορά τις “ελάχιστες αναπηρίες από τα εμβόλια”. Ανοίγει η κουβέντα και για τα υπερκέρδη των φαρμακευτικών…

Ανοίγει η κουβέντα για τις… ελάχιστες αναπηρίες από τα εμβόλια

Ο Ομοσπονδιακός υπουργός Υγείας της Γερμανίας Karl Lauterbach παραδέχτηκε δημοσίως για πρώτη φορά ότι η κυβέρνηση αναγνωρίζει τις σοβαρές παρενέργειες και αναπηρίες που αποδίδονται στα εμβόλια κατά της Covid-19, σε μια τηλεοπτική συνέντευξη που έχει συζητηθεί.

Μιλώντας στο ZDF Heute Journal ο Lauterbach είπε πως η κυβέρνηση παραδέχεται πως ορισμένοι πολίτες ζουν πλέον με “βαριές αναπηρίες και μόνιμους τραυματισμούς” εξαιτίας των εμβολιασμών, τόνισε ωστόσο πως η αναλογία είναι πολύ μικρή και τα οφέλη πολλά περισσότερα έναντι του όποιου ρίσκου. Δήλωσε πως τα εμβόλια συνεχίζουν να προστατεύουν απέναντι στη βαριά νόσηση και τη Long-Post Covid, ενώ παραδέχθηκε πως οι φαρμακευτικές έχουν αποκομίσει τεράστια κέρδη μέσα στην πανδημία, επωφελούμενες και από τις συμφωνίες με τα κράτη-μέλη οι οποίες τις απαλλάσσουν από πιθανές αποζημιώσεις.

Σε μια συνέντευξη που μόνο ως “εύκολη” δεν μπορεί να χαρακτηριστεί, απάντησε και για το επίμαχο tweet που είχε κάνει προκαλώντας αντιδράσεις, τότε που έλεγε πως από τα εμβόλια “δεν υπάρχει απολύτως καμία παρενέργεια”.

Στην εκπομπή παρουσιάστηκαν βίντεο ανθρώπων που έχουν αναγνωριστεί ως “θύματα” των εμβολιασμών και η ζωή τους έχει γίνει πολύ δύσκολη, ως προς τη λειτουργικότητά τους σε καθημερινό επίπεδο.

Ερωτηθείς για τις περιπτώσεις σοβαρών αναπηριών που έχουν σημειωθεί και αναγνωρίστηκαν ως αποτέλεσμα εμβολιασμού, ο Σοσιαλδημοκράτης Ομοσπονδιακός υπουργός Υγείας της Γερμανίας, Καρλ Λάουτερμπαχ, απάντησε:

Αυτές οι ατυχείς περιπτώσεις είναι αποκαρδιωτικές, θέλω να πω πως σκεφτόμαστε τους ανθρώπους που έχουν επηρεαστεί από τα εμβόλια. Υποφέρουν από σοβαρές παρενέργειες, κάποιες από τις οποίες μπορεί να είναι μόνιμες. Αυτό που κάνουμε σε επίπεδο θεσμικό είναι πως καλύπτουμε τις αποθεραπείες που χρειάζονται. Το πρόβλημα είναι πως ακόμη δεν έχουμε τα φάρμακα που ανταποκρίνονται στις θεραπείες, οι έρευνες “τρέχουν” αυτό το διάστημα. Οπότε αντιλαμβάνομαι γιατί οι άνθρωποι δικαίως διαμαρτύρονται. Σε καμία περίπτωση δεν χαιρόμαστε, δεν θέλω να δώσω αυτή την εντύπωση. Πρέπει να επιταχύνουμε στην αναγνώριση των σοβαρών παρενεργειών των εμβολίων που σημειώνονται, και σταδιακά καταλαβαίνουμε καλύτερα την όλη κατάσταση. Ωστόσο σε κάθε περίπτωση, θα ήθελα να σημειώσω πως βάσει των τελευταίων στοιχείων που έχουμε, ο κίνδυνος από τον εμβολιασμό είναι εξαιρετικά σπάνιος. Οι ενδείξεις που έχουμε είναι για λιγότερο από μία περίπτωση σοβαρής παρενέργειας, στους 10.000 εμβολιασμούς. Πρακτικά η εικόνα που έχουμε για τους τραυματισμούς από τα εμβόλια γίνεται πιο καθαρή, όλο και περισσότερο και έτσι θα μπορούμε να ταυτοποιούμε καλύτερα όσους έχουν επηρεαστεί από τις δόσεις που έχουν λάβει, ώστε να βοηθήσουμε πιο γρήγορα.

Ερωτηθείς για το περιβόητο tweet που είχε κάνει ότι δεν υπάρχει καμία σοβαρή παρενέργεια από τα εμβόλια, ο Καρλ Λάουτερμπαχ απάντησε σχετικά:

Πράγματι αυτή η διατύπωση που είχα κάνει ήταν μια υπερβολή. Ωστόσο δεν αντιπροσωπεύει τις θέσεις μου. Σε πολλαπλές περιπτώσεις, ακόμη και πριν το tweet, είχα μιλήσει για πιθανές επιπλοκές. Τα ποσοστά επιπλοκών και κινδύνου παραμένουν σχετικά σταθερά από τότε (εννοεί το 2021) και αυτά τα εμβόλια έχουν χρησιμοποιηθεί σε όλο τον πλανήτη. Η αναλογία είναι 1:10.000. Η αλήθεια είναι πως τα εμβόλια προστατεύουν από τη σοβαρή νόσηση και μειώνουν σε μεγάλο βαθμό τον κίνδυνο για long Covid, η οποία long Covid έχει παρόμοιες επιπλοκές με το post-vax syndrome στο οποίο αναφερόμαστε. Άρα, τα οφέλη από τον εμβολιασμό είναι πολλά περισσότερα από το ρίσκο.

Απαντώντας στην κριτική για τις συμβάσεις της χώρας με τις φαρμακευτικές και τις εξαιρέσεις σχετικά με πιθανές αποζημιώσεις τις οποίες τελικά αποπληρώνει το γερμανικό κράτος, ο υπουργός δήλωσε πως τον καιρό των υπογραφών των συμβάσεων, δεν είχε αναλάβει ακόμη το υπουργείο.

Παρακάτω η συνέντευξη την οποία μπορείτε να δείτε και με αγγλικούς υπότιτλους….

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon