cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πε 25.04 2024

Μια γιορτή του Beach Volley στο Ηράκλειο με ονόματα Παγκοσμίου φήμης!

Μια πραγματική γιορτή του Beach Volley διεξάγεται αυτές τις μέρες εγκαταστάσεις του Karteros Beach Sports Center στο Ηράκλειο Κρήτης (25-27 Μαΐου) – Δείτε τους αγώνες σε LIVE STREAMING

Μια γιορτή του Beach Volley στο Ηράκλειο με ονόματα Παγκοσμίου φήμης!

Πρόκειται για για το Προολυμπιακό τουρνουά Εθνικών ομάδων Beach Volley CEV Beach Volley Nations Cup, το οποίο θα συγκεντρώσει μεγάλα ονόματα και αθλητές υψηλού επιπέδου.

Το κοινό του Ηρακλείου και της Κρήτης θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει θέαμα υψηλού επιπέδου, καθώς στις εγκαταστάσεις του Karteros Beach Sports Center για το CEV Beach Volley Nations Cup 2023 (25-27/05), βρίσκονται αθλητές που έχουν γράψει την δική τους ιστορία στο ευρωπαϊκό και παγκόσμιο μπιτς βόλεϊ.

Για παράδειγμα ο Ιταλός Πάολο Νικολάι -πρόκειται για έναν εκ των κορυφαίων παικτών του κόσμου- ο οποίος μεταξύ άλλων έχει κατακτήσει 3 πρωταθλήματα Ευρώπης (2014, 2016, 2017) με συμπαίκτη τον Ντανιέλε Λούπο. Επίσης το 2016 στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βραζιλίας κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο. Φέτος, με συμπαίκτη τον Σαμουέλε Κοταφάβα βρίσκονται στο Νο8 της παγκόσμιας κατάταξης.

Η δεύτερη ομάδα της Ιταλίας διαθέτει τον Άντριαν Καράμπουλα, ο οποίος έχει κατακτήσει ουκ ολίγα παγκόσμια και ευρωπαϊκά τουρνουά. Πρόκειται για τον αθλητή που έχει ως σήμα κατατεθέν το σερβίς skyball (“μπανάνα”) και το 2019 είχε αναδειχθεί ως ο πιο fun to watch παίκτης του παγκόσμιου σιρκουί. Μαζί με τον Άλεξ Ρανκιέρι βρίσκονται στο Νο28 της παγκόσμιας κατάταξης.

Ένας παλιός μας γνώριμος θα είναι εκπρόσωπος της Ουκρανίας και συγκεκριμένα ο Σέργκι Ποπόφ, ο οποίος θα αγωνιστεί με συμπαίκτη τον Έντουαρντ Ρέζνικ. Η δεύτερη ομάδα της Ουκρανίας αποτελείται από τον Βιτάλι Σάβικ και τον Άντον Μοϊσέγιεφ. Ο Σέργκι Ποπόφ συστήθηκε στο ελληνικό κοινό το 2008 όταν μαζί με τον Βάλερι Σαμοντέι είχαν κατακτήσει στο Λουτράκι τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης στην κατηγορία κάτω των 18 ετών.

Ο Ποπόφ μαζί με τον Ρέζνικ βρίσκονται στο Νο33 της παγκόσμιας κατάταξης.

Η χώρα μας θα εκπροσωπηθεί στους άνδρες από τις ομάδες των Σταύρου Ντάλλα, Δημήτρη Χατζηνικολάου και Ιάσωνα Κανέλλου, Γιώργου Τερζόγλου και στις γυναίκες η Δήμητρα Μαναβή θα έχει συμπαίκτρια για άλλη μία σεζόν την Μυρτώ Καλαμαρίδου και η Διονυσία Μάτιου θα αγωνιστεί με την Λίζα Τριανταφυλλίδη.

Στη φετινή διοργάνωση των ανδρών συμμετέχουν 35 χώρες οι οποίες χωρίστηκαν σε 7 ομίλους των 5 ομάδων, με τις πρώτες ομάδες του κάθε ομίλου να παίρνουν την πρόκριση για τον τελικό μαζί με την διοργανώτρια χώρα (ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό που θα διεξαχθεί).

Στους άνδρες, η Ελλάδα βρίσκεται στον Γ’ όμιλο μαζί με την Ιταλία, την Ουκρανία, την Δανία και το Γιβραλτάρ.

Στην αντίστοιχη διοργάνωση των γυναικών συμμετέχουν 31 εθνικές ομοσπονδίες και αναγκαστικά δημιουργήθηκαν 4 όμιλοι των 5 ομάδων και 3 όμιλοι των 4 ομάδων. Όπως στους άνδρες έτσι και στις γυναίκες την πρόκριση για τον τελικό κατακτούν οι 7 πρώτες ομάδες των ομίλων, μαζί με την διοργανώτρια χώρα.

Στις γυναίκες, η Ελλάδα κληρώθηκε στον Ε’ όμιλο μαζί με Ισπανία, Γαλλία και Πορτογαλία.

Η συγκεκριμένη διοργάνωση θα διεξάγεται κάθε χρόνο και όσον αφορά την Ευρώπη θα αντικαταστήσει το Continental Cup, καθώς θα είναι το «όχημα» για την Ολυμπιακή πρόκριση.

Οι νικητές του τελικού του Nations Cup 2023 (σε άνδρες και γυναίκες) θα κερδίσουν αυτόματα τη συμμετοχή τους στον τελικό της διοργάνωσης για το 2024, απ’ όπου θα προκύψει η μία ομάδα (ανά φύλο) που θα πάρει το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.

Oι αγώνες μεταδίδονται σε LIVE STREAMING απο το επίσημο κανάλι της Ελληνικής Ομοσπονδίας.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon