cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Σα 04.05 2024

Ο ευρωπαϊκός χάρτης των ελληνικών ομάδων

Φέτος, θα έχουμε ξανά 5 ευρωπαϊκά εισιτήρια, αλλά τη μεθεπόμενη σεζόν, επιστρέφουμε στα 4, λόγω χαμηλής βαθμολογίας της Ελλάδας – Σε ποιές διοργανώσεις θα αγωνιστούν φέτος οι ελληνικές ομάδες στην Ευρώπη;

Ο ευρωπαϊκός χάρτης των ελληνικών ομάδων

Μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος απο την ΑΕΚ, κλείδωσαν τα 5 ευρωπαϊκά εισιτήρια για τις ελληνικές ομάδες, για τη νέα σεζόν.

Ο ευρωπαϊκός χάρτης, τον οποίο θα εκπροσωπήσουν οι ομάδες του ελληνικού πρωταθλήματος, διαμορφώνεται ως εξής:

ΑΕΚ και Παναθηναϊκός, στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λίγκ, ο Ολυμπιακός στα προκριματικά του  Γιουρόπα και ΠΑΟΚ και Αρης στο Κόνφερενς.

Φέτος, θα έχουμε ξανά 5 ευρωπαϊκά εισιτήρια, αλλά τη μεθεπόμενη σεζόν, επιστρέφουμε στα 4, λόγω χαμηλής βαθμολογίας, της Ελλάδας, στην Ευρώπη.

Ας δούμε αναλυτικά το φετινό ευρωπαϊκό χάρτη των Ελληνικών ομάδων:

H πρωταθλήτρια ΑΕΚ επιστρέφει στα αστέρια μετά από τη σεζόν 2018-19. Η Ένωση θα μάθει τον αντίπαλό της στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League στην κλήρωση, η οποία θα γίνει στις 24 Ιουλίου του 2023. Τα πρώτα παιχνίδια της συγκεκριμένης φάσης είναι προγραμματισμένα να διεξαχθούν στις 8-9 Αυγούστου και οι ρεβάνς στις 15 του ίδιου μήνα. Σε περίπτωση πρόκρισης, η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα θα μάθει τον αντίπαλό της στην κλήρωση της 7ης Αυγούστου, με τα play offs να είναι προγραμματισμένα για τις 22-23 και 29-30 Αυγούστου.

O Παναθηναϊκός, ο οποίος κατέκτησε τη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος χάνοντας την πρωτιά μία αγωνιστική πριν από το φινάλε. Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς επιστρέφει κι αυτή στο Champions League μετά από αρκετά χρόνια και θα ξεκινήσει τις αγωνιστικές υποχρεώσεις στις 25 ή 26 Ιουλίου από τον δεύτερο προκριματικό γύρο, ενώ θα μάθει τον αντίπαλό της στις 21 Ιουνίου. Οι ρεβάνς είναι προγραμματισμένες για τις πρώτες δύο μέρες του Αυγούστου (1-2/8). Σε περίπτωση πρόκρισης, το «τριφύλλι» θα συνεχίσει στον τρίτο προκριματικό, από εκεί δηλαδή που θα ξεκινήσει η ΑΕΚ.

O Ολυμπιακός, ως τρίτος θα αγωνιστεί στο Europa League και θα ξεκινήσει τις υποχρεώσεις του από τον τρίτο προκριματικό γύρο, με την κλήρωση να διεξάγεται στις 24 Ιουλίου. Ο πρώτος αγώνας θα πραγματοποιηθεί στις 10 Αυγούστου, ενώ η ρεβάνς είναι προγραμματισμένη για μία εβδομάδα αργότερα (17/8).

Μετά το αποτέλεσμα του τελικού κυπέλλου, ο ΠΑΟΚ έμαθε κι επίσημα πως θα ξεκινήσει την ευρωπαϊκή του πορεία από τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Conference League. Ο αντίπαλός τους θα γνωστοποιηθεί στις 21 Ιουνίου, με το πρώτο παιχνίδι να διεξάγεται στις 27 Ιουλίου και η ρεβάνς στις 3 Αυγούστου. Εδώ να θυμίσουμε πως δεν υπάρχει περιθώριο λάθους, καθώς αποκλεισμός σε οποιοδήποτε γύρο συνεπάγεται με το οριστικό τέλος από την Ευρώπη. Σε περίπτωση που ο «Δικέφαλος του Βορρά». πάρει την πρόκριση, τότε οι αναμετρήσεις του τρίτου γύρου θα διεξαχθούν στις 10 και 17 Αυγούστου, ενώ εκείνες των playoffs θα λάβουν χώρα στις 24 και 31 εκείνου του μήνα.

Τον δρόμο του ΠΑΟΚ θα ακολουθήσει και ο Άρης, ο οποίος τερμάτισε στην πέμπτη θέση του βαθμολογικού πίνακα της Super League κι έτσι αποτελεί την ομάδα που πήρε το τελευταίο διαθέσιμο εισιτήριο. Οπως οι «ασπρόμαυροι» έτσι και οι «κίτρινοι», θα ξεκινήσουν από τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Conference League, με τις ημερομηνίες να είναι ίδιες.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon