cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πε 02.05 2024

«Αντισυνταγματικές οι ρυθμίσεις για την επιστολική ψήφο»

Ο Ακρίτας Καϊδατζής, αναπλ. καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου του Α.Π.Θ., μιλά στα CretaPods και τον Μάριο Διονέλλη για την επιστολική ψήφο και για το κατά πόσο παρεκκλίνει από τη Συνταγματική και Δημοκρατική λογική…

«Αντισυνταγματικές οι ρυθμίσεις για την επιστολική ψήφο»

Ο Ακρίτας Καϊδατζής, αναπλ. καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου του Α.Π.Θ., μιλά στα CretaPods και τον Μάριο Διονέλλη για την επιστολική ψήφο και για το κατά πόσο παρεκκλίνει από τη Συνταγματική και Δημοκρατική λογική.

Ο ίδιος σημειώνει ότι το θέμα της επιστολικής ψήφου έχει διαστάσεις, τόσο Συνταγματικές, όσο και διαδικαστικές, τονίζοντας ότι παρόλο που χρησιμοποιείται και σε συστήματα του εξωτερικού είναι μεν «αναγκαίο κακό» αλλά όσες εγγυήσεις κι αν ληφθούν, δεν διασφαλίζεται ούτε η μυστικότητα της ψήφου, ούτε το αδιάβλητο της διαδικασίας.

Επίσης αναφέρεται στο πρόβλημα της ταυτόχρονης διενέργειας της διαδικασίας, σημειώνοντας την αντισυνταγματικότητα της επιστολικής ψήφου στο εσωτερικό της χώρας για τις βουλευτικές εκλογές.

Τέλος επισημαίνει ότι υπάρχουν και άλλοι τρόποι, πιο εύκολοι και συνταγματικά ορθοί, για να αντιμετωπισθεί το φαινόμενο της απάθειας και της αποχής από τις εκλογές, όπως η δυνατότητα ψήφου των ετεροδημοτών να ψηφίζουν εκεί όπου διαμένουν ή εργάζονται.

Ακούστε

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon