cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Δε 06.05 2024

CretaPods Brunch: Νέοι ορίζοντες στα σχολεία

Οι… “νέοι ορίζοντες” στα σχολεία του Ηρακλείου είναι τα σχολεία… “κουτιά”, κοινώς… βάζουν τα παιδιά μας να κάνουν μάθημα σε αίθουσες κοντέινερ ή… προκάτ “οικίσκους” και μετά πανηγυρίζουν και στα social… αντί να ντρέπονται!!! Σκίζει όμως και από οργάνωση και η Πρωτοβάθμια Ηρακλείου!!!

CretaPods Brunch: Νέοι ορίζοντες στα σχολεία

Στο σημερινό επεισόδιο πιάνουμε το θέμα της παιδείας και συγκεκριμένα το… πολύ-βασανισμένο θέμα της στέγης των σχολείων στο Ηράκλειο, όπου η δημοτική αρχή φαίνεται να έχει βρει την άριστη την λύση με τα… “σχολεία κουτιά”.

Κοινώς… βάζουν τα παιδιά μας να κάνουν μάθημα σε αίθουσες κοντέινερ ή… προκάτ “οικίσκους”. Και βγαίνει μετά και ο γνωστός αντιδήμαρχος – influencer στα social για να… πανηγυρίσει για το νέο του κατόρθωμα…

Σκίζει όμως και από οργάνωση και η Πρωτοβάθμια Ηρακλείου. Και μετά έχουμε και την υπουργό Παιδείας (ή σκέτο θρησκευτικών – εκκλησιαστικών) κ. Κεραμέως να μας μιλάει για ολοήμερα σχολεία που θα μένουν ανοικτά μέχρι τις 6 το απόγευμα.

Με το ζόρι κρατιόμαστε να μην βάλουμε τα γέλια, αν και το θέμα “παιδεία” στην Ελλάδα έχει γίνει εκτός από ανέκδοτο και μια υπόθεση για πολύ κλάμα, διότι μιλάμε για το μέλλον των παιδιών μας. Και το ότι αυτό δεν αντιμετωπίζεται με την δέουσα σοβαρότητα είναι άκρως εξοργιστικό. Αλλά, είπαμε… βρίσκουν και τα κάνουν και τα λένε επίσης.

Και μιας και πιάσαμε στην κουβέντα μας τους… σχολικούς οικίσκους πάμε να δούμε τι συμβαίνει και με τους… οικίσκους – τροχόσπιτα στον Καρτερό. Το story είναι γνωστό. Θα περάσει λίγος καιρός και μετά θα ξεχαστεί όπως και τόσες άλλες παρόμοιες περιπτώσεις. Καμία έκπληξη. Καμία σοβαρότητα.

Όλα όμως ξεκινούν και τελειώνουν από την ενημέρωση των πολιτών. Τι να περιμένεις στην χώρα που τα κανάλια έβαζαν πλυντήριο για τους βιασμούς του Λιγνάδη; Και από την άλλη έχουμε και τις επιθέσεις σε ΜΜΕ και δημοσιογράφους; Δράμα η κατάσταση… του χρόνου να πάμε μόνοι μας στον πάτο της λίστας για την αξιολόγηση της ελευθερίας του τύπου.

Και το κλείνουμε με ένα… “κουτσομπολιό” που παίζει αρκετά τις τελευταίες ημέρες στα social και αφορά kinky καταστάσεις Υπουργού… Μιλάμε όμως και για μια νέα σειρά που έρχεται στην ΕΡΤ και έχει άρωμα από παραλίες της Κρήτης. Ενδιαφέρον…

Ακούστε

Μπορείτε να ακούτε όλα τα CretaPods και στην πλατφόρμα του Spotify

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon