cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πα 17.05 2024

CretaPods – Ένα παραμύθι θα σας πω: Η Βασίλισσα και η θαρραλέα Ειρήνη

Η βασίλισσα δεν ενδιαφερόταν καθόλου για το κράτος και το μόνο που έκανε ήταν να σπαταλάει χρήματα σε πανάκριβα αντικείμενα και απολαύσεις… ώσπου ένα απόγευμα μια μορφωμένη θαρραλέα κοπέλα η Ειρήνη κατόρθωσε να μπει στο παλάτι…

CretaPods – Ένα παραμύθι θα σας πω: Η Βασίλισσα και η θαρραλέα Ειρήνη

Στα πολύ παλιά χρόνια ήταν ένας νέος βασιλιάς, αλλά πολύ άσχημος. Είχε ταξιδέψει σε πολλά κράτη πριν αναλάβει την βασιλεία του κράτους του και σε ένα κράτος από όλα τα κράτη που είχε γυρίσει είχε γνωρίσει μια πεντάμορφη πριγκίπισσα, εκείνος αμέσως την ερωτεύτηκε.

Μετά από λίγες ημέρες πήγε στο παλάτι που έμενε η πεντάμορφη πριγκίπισσα και την ζήτησε σε γάμο.

Δεν άργησε να γίνει ο γάμος τους και το βασιλόπουλο με την πριγκίπισσα που τώρα είχε γίνει βασίλισσα πήγαν στο κράτος από όπου καταγόταν ο βασιλιάς για να κυβερνήσουν!

Η βασίλισσα όμως δεν ενδιαφερόταν καθόλου για το κράτος το μόνο που την απασχολούσε ήταν να σπαταλάει τα χρήματα σε διάφορα άχρηστα πράματα που ο κάθε επιτήδειος της πρόσφερε.

Αγόραζε πανάκριβα κοσμήματα, έκανε μακρινά ταξίδια και σε κάθε ταξίδι της, αγόραζε και από μια βίλα…

Ο λαός άρχισε να ξεσηκώνεται και πολλοί είχαν σκεφτεί να μπουν στο παλάτι και να μιλήσουν στην βασίλισσα να σταματήσει τις σπατάλες αλλά ο βασιλιάς δεν άφηνε κανένα να ταράξει την ησυχία της βασίλισσας…

Ώσπου… ένα απόγευμα μια μορφωμένη θαρραλέα κοπέλα η Ειρήνη κατόρθωσε να μπει στο παλάτι σαν δούλα, χωρίς να την καταλάβει κανείς και χωρίς να σκεφτεί τις μετά-συνέπειες πήγε στα διαμερίσματα της βασίλισσας.

Την συνέχεια μπορείτε να την ακούσετε στο νέο podcast του CretaNews στα Cretapods, όπου ο Γιώργος Μπούγιας γίνεται η φωνή στα παραμύθια της Ειρήνης Χαρωνίτη

Ακούστε

Η Ειρήνη Χαρωνίτη γεννήθηκε και ζει στο Ηράκλειο Κρήτης. Παντρεύτηκε σε μικρή ηλικία και απέκτησε τρία παιδιά, την Βασιλεία, την Κρυστάλλω και την Χριστίνα. Το 1980 ξεκίνησε να γράφει τα πρώτα της παραμύθια, αξιοποιώντας έτσι τον ελεύθερο της χρόνο. Κάποια μέρα τυχαία ένας αρχισυντάκτης είδε τα χειρόγραφα παραμύθια της και ενθουσιάστηκε.

Αυτό το γεγονός έδωσε περισσότερο ενθάρρυνση στην Ειρήνη να συνεχίσει να γράφει. Αμέσως αγόρασε μία γραφομηχανή όπου και συνέχισε το γράψιμο. Το 2002 τα παραμύθια της άρχισαν να δημοσιεύονται εβδομαδιαία σε μία τοπική εφημερίδα του Ηρακλείου Κρήτης την «Πατρίς» όπου της παραχωρήθηκε η δική της στήλη με τίτλο: Ένα Παραμύθι Θα Σας Πω…

Την ίδια περίοδο ένας μέρος τον παραμυθιών είχαν διαβαστεί στα Κέντρα
Προσχολικής Αγωγής «ΚΕΠΑ» του δήμου Ηρακλείου. Τα χόμπι της είναι τα ταξίδια, η ανάγνωση λογοτεχνικών βιβλίων και η θάλασσα.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon