cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Κυ 05.05 2024

CretaPods Επισυνδέσεις: Ένα πολλά υποσχόμενο “φυντάνι” του ΚΚΕ

Σ’ αυτό το επεισόδιο οι “κοριοί” μας ανακάλυψαν ένα πολλά υποσχόμενο “φυντάνι” του ΚΚΕ στο Ηράκλειο, τον Δημήτρη Δουλουφάκη. Μα καλά που τον κρύβατε αυτόν βρε σύντροφοι;

CretaPods Επισυνδέσεις: Ένα πολλά υποσχόμενο “φυντάνι” του ΚΚΕ

Δεν ξέρω τι έχει συμβεί, αλλά τελευταία μου φαίνεται πως έχω αρχίσει να “γλυκοκοιτάζω” τον κόσμο του ΚΚΕ. Μπορεί να φταίει ο Κουτσούμπας που τα λέει τόσο καθαρά και ξάστερα και κάποιες φορές βγάζει και γέλιο με τις ατάκες του που γίνονται και viral στο Luben. Μπορεί να φταίει που ακούω πολύ Ελληνοφρένεια; Μήπως με έχει επηρεάσει λέτε ο Ζαραλίκος που επίσης τα λέει ωραία και τα εξηγεί όμορφα;

Ίσως όμως και να φταίει και το ίδιο το αφήγημα του ΚΚΕ που λέει ότι “ο λαός σώζει τον λαό” και γενικά απαξιώνει με το δικό του άμεσο και αγωνιστικό τρόπο το σύστημα, ένα σύστημα που υπολογίζει και βάζει πάνω απ’ όλα το κόστος παρά τις ίδιες τις ζωές μας. Και το νιώσαμε στο πετσί μας με το έγκλημα στα Τέμπη αλλά και με τα μικρά “Τέμπη” που βιώνουμε καθημερινά…

Και όταν συναντώ στην πόλη μου ανθρώπους του ΚΚΕ, που τα λένε έτσι ωραία, ο ενθουσιασμός μου είναι διπλός. Ένα τέτοιο “φυντάνι” του ΚΚΕ είναι και ο Δημήτρης Δουλουφάκης, φαρμακοποιός, μέλος του ΔΣ του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ηρακλείου και αντιπρόεδρος της Ένωσης Συλλόγου γονέων Δήμου Ηρακλείου. Τον βλέπεις και λες με την μια… μπα αυτός αποκλείεται να είναι κομμουνιστής, μοιάζει με… κανονικό άνθρωπο. Και όταν τον ακούς αναρωτιέσαι πού πήγε ο γνωστός ξύλινος κομμουνιστικός λόγος.

Αλήθεια, πού τα κρύβετε αυτά τα καλά “φυντάνια” κύριε Κουτσούμπα;

Τώρα, στα του επεισοδίου… μαζί με τον Δημήτρη τον Δουλουφάκη μιλήσαμε για το εκλογικό αποτέλεσμα, για την άνοδο του φασισμού, για την νέα κρίση που έρχεται και θα βρούμε μπροστά μας. Για τους κοινωνικούς αγώνες και την ταξική πάλη, για το πώς μπορεί κάποιος να αποκτήσει ταξική συνείδηση, αλλά και για το πώς απέκτησε και ο ίδιος ταξική συνείδηση, αν και προέρχεται από οικογένεια με άλλα πολιτικά ερεθίσματα και κληρονομιά.

Μιλήσαμε όμως και για τις συνθήκες που ωριμάζουν αλλά… με πολύ αργούς ρυθμούς. Μας απάντησε στο αν το ΚΚΕ βγάζει την ουρά του απέξω, ακολουθώντας τον εύκολο δρόμο της κριτικής και της στείρας άρνησης. Ενώ, δεν θα μπορούσαμε να μην σχολιάζαμε και το νέο επιτελικό κράτος Μητσοτάκη.

Και βέβαια, δεδομένου ότι ο Δημήτρης Δουλουφάκης θα είναι και ο υποψήφιος Δήμαρχος της Λαϊκής Συσπείρωσης για τον Δήμο Ηρακλείου, δεν γινόταν να μην πήγαινε η κουβέντα και στα… αυτοδιοικητικά, όπου εκεί μιλήσαμε κυρίως για τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Ηράκλειο, αλλά και για τις λύσεις που προτείνει ο Δημήτρης, οι οποίες μάλλον μας έρχονται μέσω… Πατρών!!!

Και όπως πάντα… εμείς πάλι για podcast του μισάωρου το πηγαίναμε, αλλά αυτό μας βγήκε ξανά της… ώρας. Τι πιο σύνηθες να συμβεί θα μου πείτε και θα χετε και δίκιο. Αλλά… αυτοί είμαστε και εμείς. Και με μια ανάσα παρακαλώ… όσο για τον Δημήτρη… θα μας απασχολήσει ξανά σε κάποιο από τα επόμενα επεισόδια μας… stay Tuned!!!

Ακούστε

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon