cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πα 17.05 2024

Επισυνδέσεις: Θα κάνει τα σχολεία… apps

Στο σημερινό επεισόδιο μιλάμε για τον… tech γκουρού Πιερρακάκη που “τάζει” ότι θα φέρει τον ψηφιακό μετασχηματισμό στα σχολεία… και μετά τα ταβάνια θα πέφτουν… “ψηφιακά”!!!

Επισυνδέσεις: Θα κάνει τα σχολεία… apps

Ό,τι και να πεις για τον γκουρού της τεχνολογία και των κομπιούτερς, τον νέο Υπουργό Παιδείας, τον κύριο Πιερρακάκη είναι πραγματικό λίγο.

Ασφαλώς θα θυμάστε πέρυσι τα αρκετά περιστατικά με ταβάνια και οροφές που έπεφταν σε διάφορες τάξεις σχολείων ανά την Ελλάδα. Και ενώ λοιπόν υπάρχει αυτό το κακό προηγούμενο, χωρίς θύματα ευτυχώς μιας και τα περιστατικά για την καλή μας τύχη συνέβαιναν κατά την ώρα του διαλείμματος, έρχεται τώρα ο κύριος Υπουργός να μας μιλήσει για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του σχολείου. Το λες και αστείο.

Βέβαια, εδώ τώρα πλέον μιλάμε και για τα σχολεία σε μια χώρα που η μισή έχει καεί, η άλλη μισή έχει πνιγεί στα λασπόνερα, με τα υποτιθέμενα διασωστικά μέσα, τα ελικόπτερα τα σούπερ πούμα να έχουν πλημμυρίσει και αυτά. Αλλά ναι εμείς έχουμε ως πρώτη προτεραιότητα να… μετασχηματίσουμε ψηφιακά τα σχολεία… γιατί αυτό είναι το βασικό τους πρόβλημα. Και όχι ας πούμε το γεγονός ότι δεν υπάρχει προσωπικό καθαριότητας ή ότι δεν έχει γίνει ακόμα η πρόσληψη του αναγκαίου εκπαιδευτικού προσωπικού ώστε να μην χτυπά το κουδούνι κάθε Σεπτέμβρη με κενά σε δασκάλους και καθηγητές.

Θυμόμαστε όμως πόσο ανέμελο ήταν παλιά το πρώτο κουδούνι στα σχολεία, τότε που δεν υπήρχαν λοιμοί και καταποντισμοί, τότε που δεν υπήρχαν φωτιές και πλημμύρες. Μετά ήρθε ο Μητσοτάκης και αυτά… τέλειωσαν.

Μιλάμε για τις νέες ταυτότητες που είναι του διαβόλου και τις οποίες εμείς περιμένουμε να βγουν για να τις… δαγκώσουμε και να την κάνουμε με ελαφρά από τούτη δω την Μπανανία.

Σχολιάζουμε την παραίτηση Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και την επικοινωνιακή ικανότητα του κυρίου Γκρινμπεργκ να καταφέρνει να μας παρουσιάζει ως asset το κάθε πολιτικό ναυάγιο. Εξετάζουμε το “μοτίβο” διαχείρισης κρίσεων από Μητσοτάκη. Εξετάζουμε επίσης τι έλεγε για τις φυσικές καταστροφές πριν γίνει ο ίδιος και η παρέα του κυβέρνηση και θυμίζουμε τι γινόταν όταν είχαμε μια φυσική καταστροφή επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος, δεν θα μπορούσαμε να μην σχολιάζαμε -με την βοήθεια του θείου Γιώργου– ξανά και το φαινόμενο Κασσελάκη με αφορμή και την νέα δημοσκόπηση, σύμφωνα με την οποία φαίνεται να οδηγεί την κούρσα για την εκλογή νέου προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ακούστε

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon