cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πε 25.04 2024

Face the Art – Podcast: Διαμάντη Κριτσωτάκη (Λυρική τραγουδίστρια)

Έχουμε Face The Art επεισόδιο ένατο. Την Διαμάντη Κριτσωτάκη την ξέρετε; Η Διαμάντη έχει συμμετοχές σε παραστάσεις στην Εθνική Λυρική Σκηνή, στο Ηρώδειο καθώς και στο ΚΠΙΣΝ, Sound ON και πάμε να γνωρίσουμε μαζί μια μοναδική καλλιτέχνιδα και προσωπικότητα!!!

Face the Art – Podcast: Διαμάντη Κριτσωτάκη (Λυρική τραγουδίστρια)

Το project Face The Art, ξεκίνησε ως άρθρο συνεντεύξεων “από καλλιτέχνη σε καλλιτέχνη” στο προσωπικό blog του Φίλιππου Μαράκη. Τώρα όμως το «Face The Art» γίνεται ένα talk show συνεντεύξεων με καλλιτέχνες ή φιλότεχνους που θα φιλοξενεί ο Φίλιππος στον “αέρα” μέσω podcast. Ενώ πλέον απέκτησε και την δική του αυτόνομη ιστοσελίδα στο facetheart.gr

Και επειδή εμείς στο CretaNews είμαστε κάπως πιο εναλλακτικοί και αγαπάμε την τέχνη και τους φιλότεχνους και όλα αυτά τα παράξενα και περίεργα σκεφτήκαμε τον γουάου factor του Face The Art με τον οποίο θα εμπλουτιζόταν το νέο project ενημέρωσης που σας παρουσιάζουμε καθημερινά.

Οπότε… εδώ είμαστε. Διαβάστε και ακούστε τον Φίλιππο και την παρέα του… και που ξέρετε, μπορεί και να ξυπνήσει μέσα σας η καλλιτεχνική σας φύση. Άλλωστε όλοι κρύβουμε έναν καλλιτέχνη μέσα μας…

Στην παρέα του Φίλιππου σήμερα η Διαμάντη Κριτσωτάκη.

Η Διαμάντη Κριτσωτάκη γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης από γονείς μουσικούς και ασχολήθηκε με τη μουσική από τα πρώτα της χρόνια, παίζοντας πιάνο και τραγουδώντας στην παιδική χορωδία της πόλης.

Συνέχισε μαθήματα τραγουδιού, πήρε δίπλωμα μονωδίας και ακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές τραγουδιού στη σχολή Leopold Mozart Zentrum του Πανεπιστημίου του Augsburg στη Γερμανία.

Έχει πρωταγωνιστήσει σε παραγωγές του Θεάτρου του Augsburg όπως “Erwin, das Naturtalent” (του Mike Svoboda), Meeting Dido (η όπερα του Henry Purcell “Dido and Aeneas” σε συνδυασμό με την όπερα “Satyricon” του Bruno Maderna), “Divertimento4amadeus”.

Το 2013 ξεκίνησε να συνεργάζεται με την Εθνική Λυρική Σκηνή σε παραγωγές όπως οι «Μάκμπεθ», «Ο κουρέας της Σεβίλλης – Η όπερα διαδραστικά στα Δημοτικά Σχολεία» ως Ροζίνα, στην «Όπερα της βαλίτσας – Κάρμεν» ως Κάρμεν, «Καρμενσίτας» στο ρόλο της Καρμέλα, «Μαντάμα Μπατερφλάι» στο ρόλο της Kate Pinkerton, «Ο Βαφτιστικός» στο ρόλο της Κικής, καθώς και «Κάρμεν» στο ρόλο της Μερσέδες το καλοκαίρι του 2016 στο Ηρώδειο.

Την καλλιτεχνική περίοδο 2017-2018 συνεργάστηκε με την Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στις παραγωγές «Ζ» και «Βάκχες», ενώ εμφανίστηκε στο ρόλο της Javotte στην όπερα «Μανόν» που ανέβηκε στην Κεντρική Σκηνή της νέας λυρικής σκηνής στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Την καλλιτεχνική περίοδο 2019-2020 πρωταγωνίστησε στις παραγωγές “Oedipus: Sex with mum was blinding” στο θέατρο «Σφενδόνη» και «The Shell Game” στο «Από Μηχανής Θέατρο».

Η συνεργασία της με την Εθνική Λυρική Σκηνή συνεχίζεται έως και σήμερα καθώς από το 2021 συμμετείχε ως σολίστ στις παραγωγές “Orfeas2021”, “Δέσπω”, “Ο αέρας της Ελλάδας” και “Φάουστ” που ανέβηκε τον Απρίλιο του 2022. Έχει συνεργαστεί κατα καιρούς με γνωστούς σκηνοθέτες ενώ έχει τραγουδήσει υπό τη διεύθυνση διαφόρων καταξιωμένων μαέστρων

Τα τελευταία χρόνια, παράλληλα με την καλλιτεχνική της δραστηριότητα ως σολίστ, ασχολείται και με τη διδασκαλία κλασικού τραγουδιού στο Ηράκλειο Κρήτης.

Ακούστε τώρα το 9ο Face The Art ελάτε να γνωρίσουμε μαζί μια μοναδική καλλιτέχνιδα και προσωπικότητα!!!

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon