cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πα 17.05 2024

Face the Art – Podcast: Loopia (συγκρότημα)

Έχουμε Face The Art επεισόδιο έβδομο. Τους Loopia τους ξέρετε;

Face the Art – Podcast: Loopia (συγκρότημα)

Το project Face The Art, ξεκίνησε ως άρθρο συνεντεύξεων “από καλλιτέχνη σε καλλιτέχνη” στο προσωπικό blog του Φίλιππου Μαράκη. Τώρα όμως το «Face The Art» γίνεται ένα talk show συνεντεύξεων με καλλιτέχνες ή φιλότεχνους που θα φιλοξενεί ο Φίλιππος στον “αέρα” μέσω podcast. Ενώ πλέον απέκτησε και την δική του αυτόνομη ιστοσελίδα στο facetheart.gr

Και επειδή εμείς στο CretaNews είμαστε κάπως πιο εναλλακτικοί και αγαπάμε την τέχνη και τους φιλότεχνους και όλα αυτά τα παράξενα και περίεργα σκεφτήκαμε τον γουάου factor του Face The Art με τον οποίο θα εμπλουτιζόταν το νέο project ενημέρωσης που σας παρουσιάζουμε καθημερινά.

Οπότε… εδώ είμαστε. Διαβάστε και ακούστε τον Φίλιππο και την παρέα του… και που ξέρετε, μπορεί και να ξυπνήσει μέσα σας η καλλιτεχνική σας φύση. Άλλωστε όλοι κρύβουμε έναν καλλιτέχνη μέσα μας…

Οι Loopia αποτελούνται από την Ίριδα Τσιγάρα στα φωνητικά και τα voice loops, τον Αντώνη Βουμβουλάκη στην κιθάρα και τα loops και τον Νίκο Συγλέτο στα ντραμς. Συστάθηκαν ως γκρούπ το 2013 όπου ξεκίνησαν να πειραματίζονται με εξελιγμένα μουσικά όργανα, τεχνολογικά μέσα, τεχνικές live looping και ηχοχρώματα που δύσκολα βρίσκει κανείς στην εγχώρια μουσική σκηνή.

Από το 2017 ξεκινά η καταγραφή προσωπικών εμπειριών, όπου σταδιακά αποτυπώνονται και μετουσιώνονται στις πρώτες πρωτότυπες συνθέσεις του σχήματος, ενώ το 2019 έρχεται το πρώτο κομμάτι τους με τίτλο “Sinuk”.

Το 2020, σε συνεργασία με το Δήμο Ηρακλείου παρουσιάζουν τη διαδικτυακή οπτικοακουστική παράσταση “Loopia Live Concert 2020” όπου γνωρίζει μεγάλη απήχηση.

Οι Loopia πλέον ετοιμάζουν τη πρώτη τους ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά όπου θα κυκλοφορήσει τους επόμενους μήνες.

Ελάτε μαζί μας να γνωρίσετε τους Loopia και την μουσική τους.

Καλή ακρόαση

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon