cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πε 02.05 2024

«Η νεολαία μαζεύει οργή που αργά ή γρήγορα θα εκφραστεί»

Ο Χρήστος Κάτσικας, εκπαιδευτικός και αναλυτής εκπαιδευτικών θεμάτων, μιλά στα CretaPods και τον Μάριο Διονέλλη για το θέμα των ιδιωτικών πανεπιστημίων, τονίζοντας ότι τα επιχειρήματα της κυβέρνησης δεν έχουν καμία υπόσταση…

«Η νεολαία μαζεύει οργή που αργά ή γρήγορα θα εκφραστεί»

Ο Χρήστος Κάτσικας, εκπαιδευτικός και αναλυτής εκπαιδευτικών θεμάτων, μιλά στα CretaPods και τον Μάριο Διονέλλη για το θέμα των ιδιωτικών πανεπιστημίων, τονίζοντας ότι τα επιχειρήματα της κυβέρνησης δεν έχουν καμία υπόσταση.

Ο ίδιος επισημαίνει ότι στόχος είναι να αναγκάσουν τα δημόσια πανεπιστήμια να λειτουργήσουν με όρους «ιδιωτικής επιχείρησης» έχοντας την ευθύνη εύρεσης πόρων μέσω διδάκτρων ή χορηγών.

Παράλληλα αναφέρεται στην διαχρονική υποβάθμιση και απαξίωση των δημόσιων πανεπιστημίων, σημειώνοντας ότι αναγκαστικά θα στρέφονται σε πράματα που μπορούν να πουλήσουν, προκειμένου το κράτος να μην χρειάζεται να χρηματοδοτεί τα ιδρύματα.

Τέλος αναφέρεται και στις ισχνές αντιδράσεις της κοινωνίας, μεγάλο μέρος της οποίας έχει γίνει ανεκτική σε τέτοιες αλλαγές τονίζοντας ωστόσο ότι σύντομα οι νέοι άνθρωποι θα αντιληφθούν ότι τα ιδιωτικά πανεπιστήμια θα είναι ταφόπλακα για την δημόσια εκπαίδευση αλλά και για τους ίδιους και τελικά θα βρεθούν στους δρόμους.

Ακούστε

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon