cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Κυ 19.05 2024

«Κανείς δεν θα επιβάλλει τι θα λένε οι επιστήμονες του Αστεροσκοπείου»

Ο διευθυντής Ερευνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου, Κώστας Λαγουβάρδος, μιλά στα CretaPods και τον Μάριο Διονέλλη για την πρόθεση της κυβέρνησης για υπαγωγή του Εθνικού Αστεροσκοπείου, στο Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας…

«Κανείς δεν θα επιβάλλει τι θα λένε οι επιστήμονες του Αστεροσκοπείου»

Στην πρόθεση της κυβέρνησης για υπαγωγή του Αστεροσκοπείου στο Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας, αναφέρεται ο Κώστας Λαγουβάρδος, διευθυντής Ερευνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου, τονίζοντας ότι δεν πρέπει να προχωρήσει αυτή η υπαγωγή, καθώς ούτως ή άλλως ως επιστημονικό κέντρο συνεργάζεται με τα αρμόδια υπουργεία.

Ο κ. Λαγουβάρδος, μιλώντας στα CretaPods και τον Μάριο Διονέλλη, εκφράζει την ανησυχία του κάνοντας λόγο για ένα θολό τοπίο ως προς τις αλλαγές που μπορεί να γίνουν και τονίζει την ανάγκη να προσδιοριστούν οι υπηρεσίες που θα δίνονται, χωρίς όμως να αλλάξει ο τρόπος λειτουργίας ή να απορροφηθεί το επιστημονικό κέντρο.

Ο ίδιος τονίζει πως με βάση τον όρκο που έχει δώσει στην επιστήμη του δεν πρόκειται να επιβληθεί στον ίδιο και στους συναδέλφους του τι θα λένε και πώς, σε ό,τι αφορά την ενημέρωση του κοινού για τα καιρικά φαινόμενα.

Ακούστε

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon