cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πα 03.05 2024

ο θείος Γιώργος ξέρει ( ; ) – 233 χρόνια από την γαλλική επανάσταση

Η γαλλική επανάσταση θα είναι η αρχή μιας αλυσίδας εξελίξεων που θα οδηγήσουν στη διαμόρφωση της σύγχρονης Ευρώπης με την αστική της δημοκρατία και το κοινωνικό της κράτος…

ο θείος Γιώργος ξέρει ( ; ) – 233 χρόνια από την γαλλική επανάσταση

233 χρόνια πέρασαν από την πτώση του μισητού φρουρίου-φυλακή-σύμβολο της καταπίεσης, της Βαστίλλης, στο Παρίσι. Η γαλλική επανάσταση θα είναι η αρχή μιας αλυσίδας εξελίξεων (πολέμων και επαναστάσεων) που θα οδηγήσουν στη διαμόρφωση της σύγχρονης Ευρώπης με την αστική της δημοκρατία και το κοινωνικό της κράτος.

Σήμερα φαίνεται πως απειλούνται, στο πλαίσιο της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης, βασικές κατακτήσεις των υποτελών τάξεων που καλούνται να πληρώσουν το κόστος των αδιεξόδων του καπιταλισμού, αδιέξοδα που πρέπει να απαντηθούν άμεσα και ριζικά όπως μας δείχνει η διάχυτη περιβαλλοντική κρίση.

Ακούστε

Ο θείος Γιώργος (*) πάντως αν δεν τον ακούτε, όπως μαθαίνουμε, έχει λέει και μαστίγιο. Εμείς βέβαια δεν συμφωνούμε με τέτοιες πρακτικές, διότι είμαστε κατά της βίας απ’ όπου κι’ αν προέρχεται. Ωστόσο, αν μας ακούτε θα είστε συντονισμένοι στην σωστή πλευρά της ιστορίας.

*Όπου ο θείος Γιώργος είναι ο Γιώργος Ζωγράφος, γνωστός από την εκπομπή του στον Κρήτη Σπορ fm.

Τα καλύτερα έρχονται και θα παίζουν μόνο στο CretaNews, Stay Tuned

Μπορείτε να ακούτε όλα τα CretaPods και στην πλατφόρμα του Spotify

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon