cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Τρ 23.04 2024

ο θείος Γιώργος ξέρει ( ; ) – Άρχισαν οι παρενέργειες…

Η ασθένεια βέβαια είναι παλιά. Είναι η περίφημη “θεωρία των 2 άκρων”, που αν και βρωμάει μούχλα και ναφθαλίνη, ανασύρεται από τα σεντούκια της δεξιάς – και του ακραίου κέντρου – με την ευγενή χορηγία της ΕΕ…

ο θείος Γιώργος ξέρει ( ; ) – Άρχισαν οι παρενέργειες…

Μια θεωρία που εξισώνει μια ρατσιστική, αντιεπιστημονική και απάνθρωπη ιδεολογία, τον ναζισμό/φασισμό, με μια ιδεολογία σκληρής ταξικής αντιπαράθεσης μεταξύ κοινωνικών ομάδων, ανεξάρτητα από φυλή, γλώσσα, θρησκεία, τον κομμουνισμό.

Χθες λοιπόν υποψήφιος της ΝΔ χαρακτήρισε το ΚΚΕ “μη δημοκρατικό κόμμα” στη βάση της πιο πάνω θεωρίας και των ανιστόρητων αποφάσεων της ΕΕ.

Το ίδιο πάνω-κάτω σκεπτικό έχει και η προσφυγή στον Άρειο Πάγο του κ.Τζήμερου κατά της συμμετοχής του ΚΚΕ στις εκλογές.

Όμως πέρα από τα διαδικαστικά, που έχουν την σημασία τους, στις εκλογές της 21ης Μαΐου καλούμαστε να απαντήσουμε κυρίως για τα ζητήματα-πολλές φορές ζωής και θανάτου- της καθημερινότητας:

θα αποκτήσουμε ένα αξιοπρεπές ΕΣΥ για ΟΛΟΥΣ, ένα εκπαιδευτικό σύστημα ουσιαστικής παιδείας για ΟΛΟΥΣ, θα αποκτήσουμε δημόσιες υποδομές προσιτές σε ΟΛΟΥΣ, μια πολιτική για το ανθρωπογενές και το φυσικό περιβάλλον που θα επιτρέψει και στις επόμενες γενιές να το απολαμβάνουν, με δυό λόγια θα κληθούμε να απαντήσουμε αν θέλουμε να σταματήσουμε την μετατροπή ΟΛΩΝ, σε εμπορεύματα και πρώτες ύλες για την παραγωγή κερδών για τους λίγους, κερδών που βασίζονται στην εκμετάλλευση, τον πόλεμο, την καταστροφή, τον πόνο για τους πολλούς.

Όλα αυτά με την ψήφο μας στις 21 Μαΐου; Όχι βέβαια!

Μπορούμε όμως να ξεκινήσουμε με την αμφισβήτηση του σημερινού, ανορθολογικού συστήματος και την ενίσχυση εκείνων των δυνάμεων που ενεργούν στην κατεύθυνση των μεγάλων αλλαγών που χρειάζονται.

Γιατί ΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ! Και αναγκαίος.

Ακούστε

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon