cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Κυ 05.05 2024

ο θείος Γιώργος ξέρει ( ; ) – Οικολογικές και πολιτικές αναζητήσεις μετά μουσικής…

Λαϊκό πάλκο σήμερα μαζί με ντέρμπι Αχτσιόγλου – Κασσελάκη αλλά και…πιο γήινα, πιο πεζά θέματα, όπως την λίμνη Κάρλα που τώρα απειλεί τα γύρω της χωριά…

ο θείος Γιώργος ξέρει (  ;  ) – Οικολογικές και πολιτικές αναζητήσεις μετά μουσικής…

Ντέρμπι Αχτσιόγλου – Κασσελάκη βλέπει η έρευνα της Metron Analysis για τις προεδρικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ, με τον νεοφώτιστο Κασσελάκη να προβάλλει σαν ο ισχυρός αντι-Μητσοτάκης, αυτός που μπορεί να αυξήσει τα ποσοστά της αξιωματικής αντιπολίτευσης και να την επαναφέρει σε κυβερνητική τροχιά.

Στην Θεσσαλία πάλι τους απασχολούν πιο γήινα, πιο πεζά θέματα: η αναγεννημένη λίμνη Κάρλα απειλεί τα γύρω της χωριά.

Όχι γιατί το θέλει αλλά γιατί τα έργα που είχαν σχεδιαστεί για τέτοιες περιστάσεις είτε δεν κατασκευάστηκαν ποτέ, είτε δεν λειτουργούν, όπως καταγγέλλει το Πανελλήνιο Δίκτυο Οικολογικών Οργανώσεων. Σύμφωνα με την καταγγελία του “δικτύου” τα έργα για την Κάρλα κόστισαν 245 εκ. ευρώ ενώ αφέθηκαν απότιστα να ξεραθούν (!) 14000 δενδρύλλια που είχαν φυτευθεί γύρω από την λίμνη.

Όλα αυτά μετά και τις καταστροφικές πλημμύρες επαναφέρουν την συζήτηση για την διαχείριση των υδάτινων πόρων στο θεσσαλικό κάμπο, δικαιώνοντας όσους είχαμε από τότε -τέλη δεκαετίας ’80 αντιταχθεί στην εκτροπή του Αχελώου, στην εκτροπή της λογικής.

Από τότε οι προτάσεις των οικολόγων περιλάμβαναν την κατασκευή αρκετών φραγμάτων στους ορεινούς όγκους που περιβάλλουν την Θεσσαλία, πράγμα που θα επέτρεπε και την αποταμίευση νερού, αλλά και τον σχετικό περιορισμό των πλημμυρικών φαινομένων.

Λυπάται κανείς να διαπιστώνει πως 35 χρόνια μετά τα βασικά προβλήματα της περιοχής “λιμνάζουν” άλυτα, με σημαντική ευθύνη και των τοπικών κοινωνιών που “μαγεύτηκαν” από τις υποσχέσεις για ένα αγροτικό El Dorado.

Ακούστε

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon