cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Δε 06.05 2024

«Στα λόγια η ισότητα και τα δικαιώματα των γυναικών από την κυβέρνηση»

Η Ιόβη Μαραγκού, υπεύθυνη Τομέα Ισότητα, Φύλου και ΛΟΑΤΚΙ+ του ΜέΡΑ25, μιλά στα CretaPods και τον Μάριο Διονέλλη για τις επικοινωνιακού τύπου αλλαγές που επιδιώκει η κυβέρνηση στα θέματα ισότητας και δικαιωμάτων και τον διαρκή αγώνα των γυναικών…

«Στα λόγια η ισότητα και τα δικαιώματα των γυναικών από την κυβέρνηση»

Η Ιόβη Μαραγκού, υπεύθυνη Τομέα Ισότητα, Φύλου και ΛΟΑΤΚΙ+ του ΜέΡΑ25, μιλά στα CretaPods και τον Μάριο Διονέλλη για τις επικοινωνιακού τύπου αλλαγές που επιδιώκει η κυβέρνηση στα θέματα ισότητας και δικαιωμάτων και τον διαρκή αγώνα των γυναικών.

Αρχικά αναφέρεται στη Γενική Γραμματεία Ισότητας και Φύλων και στην διαρκή μετονομασία της, με την τελευταία να μην περιλαμβάνει το Φύλο, μιλώντας για την προσπάθεια σύνδεσης του δημογραφικού με την μητρότητα και τα δικαιώματα των γυναικών.

Όσον αφορά την πρόληψη και αντιμετώπιση της έμφυλης και ενδοοικογενιακής βίας, τονίζει ότι το «panic button» δεν είναι διαθέσιμο παντού ενώ σημειώνει ότι δεν λειτουργεί πάντα όπως φάνηκε και με την 43χρονη στην Σαλαμίνα παρότι η ίδια το είχε χρησιμοποιήσει. Παράλληλα αναφέρεται στην αναγκαιότητα της νομικής αναγνώρισης του όρου της γυναικοκτονίας.

Για την ισότητα στον εργασιακό χώρο, τονίζει ότι ακόμα και σήμερα υπάρχουν στερεότυπα με βάση το φύλο, σημειώνοντας ότι σε πολλές εταιρίες δεν λειτουργεί η ισότιμη αναλογία ανδρών-γυναικών και χρησιμοποιείται μόνο για επικοινωνιακούς σκοπούς.

Επίσης μιλά για το φαινόμενο της «φτώχειας περιόδου» καθώς η ακρίβεια σε προϊόντα υγείας για τις γυναίκες επηρεάζει μεγάλο πληθυσμό και σε αρκετές περιπτώσεις, δεν έχουν πρόσβαση σε τέτοια προϊόντα, ενώ αναφέρεται σε παραδείγματα ευρωπαϊκών χωρών που έχουν κάνει βήματα μπροστά, όπως η Σκωτία που διανέμει δωρεάν προϊόντα σε σχολεία και νεαρές γυναίκες, ή η Ισπανία όπου προβλέπεται ακόμα και άδεια περιόδου.

Τέλος αναφέρεται και στη τοποθέτηση του γ.γ. του ΚΚΕ για τους «sugar daddies», σημειώνοντας ότι το σχόλιο ήταν σεξιστικό καθώς αναφέρθηκε μόνο στις γυναίκες ενώ μιλά για την συνολική στάση του ΚΚΕ το τελευταίο διάστημα σε θέματα δικαιωμάτων, όπως η ψήφιση του νομοσχεδίου για τον γάμο ομόφυλων.

Ακούστε

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon