cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πα 03.05 2024

«Στον πάτο της Ευρώπης η Ελλάδα στα θέματα διαφάνειας»

Ο πρόεδρος της Διεθνούς Διαφάνειας Ελλάδος, μιλά στα CretaPods και τον Μάριο Διονέλλη για την έκθεση που αναφέρεται στο επίπεδο διαφάνειας της χώρας, σημειώνοντας ότι η Ελλάδα φέτος έπεσε στους 49/100 βαθμούς στον σχετικό δείκτη…

«Στον πάτο της Ευρώπης η Ελλάδα στα θέματα διαφάνειας»

Ο Γιώργος Χατζηγιαννάκης, πρόεδρος της Διεθνούς Διαφάνειας Ελλάδος, μιλά στα CretaPods και τον Μάριο Διονέλλη για την έκθεση που αναφέρεται στο επίπεδο διαφάνειας της χώρας, σημειώνοντας ότι η Ελλάδα φέτος έπεσε στους 49/100 βαθμούς στον σχετικό δείκτη.

Συγκρίνοντας την Ελλάδα με τις άλλες χώρες, η θέση της στην Ε.Ε. είναι η 24η από τις 27 και μόνο η Ρουμανία, η Βουλγαρία και η Ουγγαρία βρίσκονται πιο κάτω ενώ πρώτη χώρα είναι η Δανία με 90/100.

Ο ίδιος επισημαίνει ότι, δυστυχώς, παρατηρείται μια γενική πτώση σε όλες τις δυτικές χώρες, αλλά μόνο η Ελλάδα και η Πολωνία βρίσκονται σε καθεστώς «αυξημένης παρακολούθησης». Επίσης αναφέρει ότι η Ελλάδα έπεσε, τόσο στον δείκτη της ελευθερίας του Τύπου, όσο και στον δείκτη για το κράτος Δικαίου και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Τέλος μιλά για την Εθνική Αρχή Διαφάνειας, η οποία όμως εδώ και ενάμιση χρόνο παραμένει χωρίς διοικητή, χαρακτηρίζοντας περίεργο να διορίζεται από την κυβέρνηση ένας άνθρωπος που πρέπει να ελέγξει αν η κυβέρνηση λειτουργεί με διαφάνεια.

Ακούστε…

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon