cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πα 03.05 2024

«Υπερασπιζόμαστε το Δημόσιο Πανεπιστήμιο – Παραβιάζεται το Σύνταγμα»

O Νίκος Κατσαράκης, πρύτανης του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, μιλά στα CretaPods και τον Μάριο Διονέλλη για την ίδρυση ιδιωτικών ΑΕΙ και επισημαίνει την ανάγκη ουσιαστικής ενίσχυσης και χρηματοδότησης των δημόσιων ιδρυμάτων…

«Υπερασπιζόμαστε το Δημόσιο Πανεπιστήμιο – Παραβιάζεται το Σύνταγμα»

O Νίκος Κατσαράκης, πρύτανης του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου στο Ηράκλειο Κρήτης, μιλά στα CretaPods και τον Μάριο Διονέλλη για την ίδρυση ιδιωτικών ΑΕΙ και επισημαίνει την ανάγκη ουσιαστικής ενίσχυσης και χρηματοδότησης των δημόσιων ιδρυμάτων.

Ο ίδιος τονίζει ότι εδώ και πολλά χρόνια τα πανεπιστήμια λειτουργούν υποστελεχωμένα και υποχρηματοδοτούμενα, με την Ελλάδα να είναι μεταξύ των χωρών που επενδύουν λιγότερο στην εκπαίδευση, υπογραμμίζοντας επίσης ότι το διδακτικό προσωπικό αποχωρεί σιγά-σιγά, χωρίς να υπάρχουν οι ανάλογες αναπληρώσεις.

Επίσης χαρακτηρίζει αχρείαστη μία τέτοια αλλαγή την ώρα που τα δημόσια πανεπιστήμια αιμορραγούν και δεν έχουν να προσφέρουν τίποτα παραπάνω, ενώ ταυτόχρονα παραβιάζεται και το άρθρο 16 του Συντάγματος.

Παράλληλα αναφέρεται στις προβλέψεις για την ΕΒΕ λέγοντας ότι θα μπορεί ένας υποψήφιος να μπει π.χ. σε μια ιδιωτική ιατρική σχολή με την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, ενώ για το δημόσιο ένας άλλος υποψήφιος θα χρειάζεται 17, 18 ή και 19 χιλιάδες μόρια, δημιουργώντας έτσι ανισότητες.

Τέλος μιλά και για την παρέμβαση του κράτους στο αυτοδιοίκητο των πανεπιστημίων όσον αφορά τις καταλήψεις καταδικάζοντας παράλληλα την εισαγγελική παρέμβαση για το ζήτημα αυτό.

Ακούστε…

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon