cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πα 03.05 2024

Αμόλυβδη: Το μεταφορικό κόστος επιβαρύνει την κατάσταση στην Κρήτη

Ο αντιπρόεδρος βενζινοπωλών Ηρακλείου επιβεβαιώνει ότι το μεταφορικό κόστος επιβαρύνει την κατάσταση στα νησιά. Στην Κρήτη δεν είναι τόσο κραυγαλέα η αύξηση, αν και λόγω μικρότερων πρατηρίων και καταναλώσεων υπάρχει η διαφορά…

Αμόλυβδη: Το μεταφορικό κόστος επιβαρύνει την κατάσταση στην Κρήτη

Χωρίς περιθώριο αποκλιμάκωσης μέσα στον Αύγουστο, είναι η τιμή της αμόλυβδης που αυξήθηκε κατά 12 λεπτά τις τελευταίες δέκα ημέρες για να φτάσει κοντά στα 2 ευρώ.

Η τιμή είναι εισαγόμενη καθώς οι πετρελαιοπαραγωγοί δεν αύξησαν την παραγωγή λόγω ύφεσης και τώρα που η ζήτηση μεγαλώνει διεθνώς λόγω διακοπών, υπάρχει τεχνητή άνοδος τιμής, αφού ουσιαστικά πρόκειται για χρηματιστηριακό προϊόν.

Από την Κρήτη, ο αντιπρόεδρος βενζινοπωλών Ηρακλείου Φώτης Δοξαστάκης επιβεβαιώνει ότι το μεταφορικό κόστος επιβαρύνει την κατάσταση στα νησιά. Στην Κρήτη δεν είναι τόσο κραυγαλέα η αύξηση αν και λόγω μικρότερων πρατηρίων και καταναλώσεων υπάρχει η διαφορά, είπε ο Φώτης Δοξαστάκης.

Όπως ανέφερε στην ΕΡΤ ο κ. Δοξαστάκης, «συρρικνώνουμε το κέρδος μας αλλά δεν το καταλαβαίνει ο καταναλωτής. Οι καθημερινές ανατιμήσεις στις διεθνείς τιμές δεν διευκολύνουν τη σταθεροποίηση. Τα ελληνικά διυλιστήρια πωλούν καύσιμα σύμφωνα με τις διεθνείς τιμές που παγιώνονται για όλο τον Αύγουστο».

Ερωτηθείς για το πού πρέπει να γίνουν αλλαγές είπε ότι στο φορολογικό «αν υπάρχει πλεόνασμα να δοθεί στον καταναλωτή και να μειωθεί ο φόρος κατανάλωσης».

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon