cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πα 03.05 2024

Ανέστειλε την αναμετάδοση του Mega Channel η NOVA

Ανοιχτή κόντρα NOVA – Mega Channel για το τίμημα που καταβάλλει η πλατφόρμα συνδρομητικής τηλεόρασης στον τηλεοπτικό σταθμό

Ανέστειλε την αναμετάδοση του Mega Channel η NOVA

Ανοιχτή σύγκρουση έχει ξεσπάσει μεταξύ της Nova και του Mega με αφορμή το ναυάγιο στις μεταξύ τους διαπραγματεύσεις για το τίμημα που καταβάλλει η πλατφόρμα συνδρομητικής τηλεόρασης στον τηλεοπτικό σταθμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες ενώ το ποσό που πλήρωνε η Nova στο Mega για να φιλοξενεί το περιεχόμενό του ήταν της τάξεως του 1 εκατ. ευρώ ετησίως το τηλεοπτικό κανάλι ζήτησε 3,5 εκατ. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το ίδιο έχει πράξει και ο Αντέννα το συμβόλαιο του οποίου λήγει στο τέλος του μήνα.

Κατόπιν αυτού και σύμφωνα με την ανακοίνωσή της η Nova μέσω των συνδρομητικών υπηρεσιών της. Οι πελάτες της Nova θα μπορούν να συνεχίσουν να παρακολουθούν το εν λόγω κανάλι μέσω Επίγειας Ψηφιακής Τηλεόρασης χρησιμοποιώντας τις συμβατικές κεραίες και τους αποκωδικοποιητές Nova/EON.

Όπως επισημαίνει η Nova «η παραπάνω απόφαση έρχεται σε συνέχεια απαιτήσεων για υπέρογκες και παράλογες αυξήσεις για τρεισήμισι φορές υψηλότερα δικαιώματα αναμετάδοσης σήματος μέσω συνδρομητικών υπηρεσιών».

«Θετική σε επαναδιαπραγμάτευση»

Η Nova προσθέτει ότι «παραμένει θετική σε επαναδιαπραγμάτευση για τη συνέχιση της συνεργασίας εντός λογικών και αμοιβαίως επωφελών όρων» ενώ παραθέτει και τα εξής στοιχεία:

«Η νέα Nova είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος παίκτης στην ελληνική αγορά τηλεπικοινωνιών – στους τομείς σταθερής τηλεφωνίας και συνδρομητικής τηλεόρασης – και ένας από τους ισχυρότερους βραχίονες της United Group, συνεισφέροντας το 33% των συνολικών εσόδων της United Group που ανέρχονται σε 2,7 δις. Ευρώ. Από το 2020 η United Group έχει ήδη επενδύσει 1,8 δις Ευρώ στην Ελλάδα, αποτελώντας έναν από τους μεγαλύτερους επενδυτές στη χώρα και έχει δεσμευτεί για επενδύσεις 2 δις. μέχρι το 2027, με τα 400 εκατ. ευρώ εξ αυτών να έχουν ήδη επενδυθεί μέσα στο 2022 και το 1ο 6μηνο του 2023».

via naftemporiki.gr

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon