cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πα 17.05 2024

Η ανεργία έπεσε στο 11,9% και δεν είναι πρωταπριλιάτικο αστείο

Ο Κωστής Χατζηδάκης ανακοίνωσε ότι η ανεργία έχει πέσει στο 11,9%. Την ίδια στιγμή εκδηλώνεται έξαρση απολύσεων κατά 82,45%

Η ανεργία έπεσε στο 11,9% και δεν είναι πρωταπριλιάτικο αστείο

«Η ανεργία έπεσε στο 11,9% τον Φεβρουάριο 2022, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat και δεν πρόκειται για πρωταπριλιάτικο αστείο!» αναφέρει ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης, σε ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

«Όλοι αυτοί βέβαια που αυτοαποκαλούνται προοδευτικοί χάνουν τη μιλιά τους, όταν ανακοινώνεται κάποιο καλό νέο για την περαιτέρω πτώση της ανεργίας στην πατρίδα μας. Προτιμούν άραγε η ανεργία να παραμένει υψηλή; Ή μήπως στενοχωριούνται, επειδή καταρρέει ο μύθος τους ότι εμείς τάχα είμαστε οι αντεργατικοί;» διερωτάται ο κ. Χατζηδάκης και τονίζει ότι τα στοιχεία της Eurostat υπογραμμίζουν «τα αποτελέσματα της προσπάθειάς μας και μάλιστα μέσα σε ένα περιβάλλον μεγάλων δυσκολιών».

Και προσθέτει: «Δεν είναι μόνο ότι η ανεργία έχει μειωθεί 5,3 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με τη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ (από 17,2% στο 11,9%). Είναι και ότι, από τον Φεβρουάριο 2021, έχει υποχωρήσει κατά 4,3 ποσοστιαίες μονάδες. Σημαντικό είναι ακόμα ότι η νεανική ανεργία έχει υποχωρήσει 9,1% σε σχέση με τον περσινό Φεβρουάριο. Κι όλα αυτά εν μέσω κορονοϊού και, ενώ οι περισσότεροι αναλυτές προειδοποιούσαν για τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα!».

«Ωστόσο», όπως σημειώνει ο υπουργός Εργασίας, “η πτώση των 5,3 ποσοστιαίων μονάδων με την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν ήταν τυχαία. Είναι αποτέλεσμα της φορολογικής, δημοσιονομικής, αδειοδοτικής, εργασιακής και ασφαλιστικής μας πολιτικής. Από την πλευρά του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων συμβάλαμε με τον νόμο για την Προστασία της Εργασίας, που τόσο κατηγορήθηκε, αλλά είναι βέβαιο ότι συνδυάζει δημιουργικά τον στόχο της προστασίας των εργαζομένων με τον στόχο της ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας και της προσέλκυσης επενδύσεων. Συμβάλαμε ακόμα με τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, αλλά και με τον τριπλασιασμό των ρυθμών στα προγράμματα του ΟΑΕΔ”.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon