cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Δε 06.05 2024

Έρευνα για την καταγγελία 17χρονου για βιασμούς και ξυλοδαρμούς σε φυλακή

Άμεση πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση, διέταξε ο γ.γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής για την καταγγελία 17χρονου ότι κατά τη διάρκεια κράτησής του σε Ειδικό Σωφρονιστικό Κατάστημα Νέων υπέστη σεξουαλική και σωματική κακοποίηση…

Έρευνα για την καταγγελία 17χρονου για βιασμούς και ξυλοδαρμούς σε φυλακή

Την άμεση αντίδραση του γ.γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής Κωνσταντίνου Παπαθανασίου, προκάλεσε η καταγγελία 17χρονου από την Κρήτη ότι έπεσε θύμα βιασμών στις φυλακές ανηλίκων στο διάστημα στο οποίο ήταν κρατούμενος.

Σε ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής, αναφέρεται ότι ο Κωνσταντίνος Παπαθανασίου, διέταξε άμεση πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση προς την αρμόδια Εισαγγελία Πρωτοδικών, προκειμένου να αποδοθούν ενδεχόμενες ποινικές και πειθαρχικές ευθύνες για την καταγγελία του 17χρονου.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, «αποτελεί προτεραιότητα των αρμόδιων οργάνων της Πολιτείας η εις βάθος διερεύνηση καταγγελιών που προσβάλλουν το κράτος Δικαίου και η απαρέγκλιτη εφαρμογή των νόμων κατά παντός υπευθύνου».

Ο νεαρός βρέθηκε στο συγκεκριμένο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων με δικαστική απόφαση, μετά από ένα περιστατικό ενδοοκογενειακής βίας, κατά τη διάρκεια του οποίου φέρεται να επιχείρησε να πνίξει τη μεγαλύτερη αδερφή του, ενώ βρέθηκε εκτός φυλακής τον περασμένο Μάρτιο.

Σύμφωνα με την καταγγελία του, σχεδόν κάθε βράδυ, ή βράδυ παρά βράδυ, έμπαιναν στο κελί του, όταν οι υπόλοιποι είχαν κοιμηθεί, και τον βίαζαν διαδοχικά ο ένας μετά τον άλλο. Τα συγκεκριμένα άτομα, τα οποία κατονομάζει, φέρονται να έχουν βιάσει και άλλο συγκρατούμενό τους.

Επίσης αναφέρει συχνά περιστατικά εκφοβισμών και ξυλοδαρμών, ενώ υπήρξε φορά που χρειάστηκε να νοσηλευτεί, λόγω των χτυπημάτων.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon