cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πα 26.04 2024

Στην Ελλάδα βλέπουμε συλλογικές συμβάσεις με τα κιάλια

Η Ελλάδα φιγουράρει στις τελευταίες θέσεις στην ΕΕ σε… πολλές και καλές δουλειές. Ποιος ξενιτεμένος θα δει τα στοιχεία για τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας στην Ελλάδα και θα ρθει εδώ να ψάξει για μια καλά αμειβόμενη δουλειά;

Στην Ελλάδα βλέπουμε συλλογικές συμβάσεις με τα κιάλια

Βλέποντας τα στοιχεία για την κάλυψη των εργαζομένων από συλλογικές συμβάσεις εργασίας θυμηθήκαμε το κάλεσμα του Πρωθυπουργού μας προ τους νέους να επιστρέψουν στην Ελλάδα που πλέον προσφέρει πολλές και καλές δουλειές.

Βέβαια ποιος εργαζόμενος που ξενιτεύτηκε θα δει πως στη χώρας μας το ποσοστό κάλυψης των εργαζομένων από συλλογικές συμβάσεις εργασίας έχει «πέσει» στο 25,8% και θα σκεφτεί πως μπορεί να του προσφερθεί εδώ μια καλά αμειβόμενη δουλειά.

Η Ελλάδα φιγουράρει στις τελευταίες θέσεις στην ΕΕ σε ποσοστό κάλυψης των εργαζομένων της από συλλογικές συμβάσεις, οι οποίες ως γνωστόν πάντοτε λειτουργούσαν ως δικλείδα ασφαλείας για τα μισθολογικά τους.

Η χώρα μας βρίσκεται συγκεκριμένα, σε ποσοστά, κοντά με τη Σλοβακία, την Ουγγαρία, την Πολωνία και τη Ρουμανία ενώ την ξεπερνά η Λετονία και η Τσεχία. Για βόρειες χώρες και Ιταλία ας μην το συζητήσουμε καλύτερα καθώς ως γνωστόν οι εργαζόμενοι εκεί υπολογίζονται και από τις κυβερνήσεις τους και από τις εργοδοτικές οργανώσεις.

Με αφορμή τα μνημόνια άρχισε να «ξηλώνεται το πουλόβερ» των συλλογικών συμβάσεων στην Ελλάδα φθάνοντας σήμερα σε επίπεδα τραγικά, με ότι αυτό συνεπάγεται για μια μεγάλη μερίδα εργαζομένων που παραμένουν ακάλυπτοι, έρμαια στα χέρια των εργοδοτών.  

Με στοιχεία από Οικονομικό Ταχυδρόμο ot.gr

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon