cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πα 17.05 2024

Θα βρουν άλλα κόλπα…για να μας τα παίρνουν

Όσοι βιαστήκατε να χαρείτε για την αναστολή της περίφημης ρήτρας αναπροσαρμογής, μάλλον άδικα κάνατε τον κόπο…

Θα βρουν άλλα κόλπα…για να μας τα παίρνουν

Η αναστολή της περίφημης ρήτρας αναπροσαρμογής, σύμφωνα με τους κυβερνητικούς παράγοντες θα μειώσει σημαντικά τα τιμολόγια ρεύματος, ωστόσο αν βιαστήκατε να χαρείτε μάλλον άδικα κάνατε τον κόπο.

Βέβαια οι νέοι καλοκαιρινοί και «δροσεροί» λογαριασμοί δεν θα έχουν τη χρέωση ποσών λόγω της ρήτρας όμως οι προμηθευτές ρεύματος, λένε οι πληροφορίες, πως θα έχουν τη δυνατότητα να αλλάζουν την τιμή της κιλοβατώρας, με βάση το κόστος αγοράς του ρεύματος στη χονδρική, εφόσον ενημερώσουν έγκαιρα τον πελάτη τους.

Με δεδομένο το γεγονός πως η επιβολή πλαφόν θα κρατά ως ένα βαθμό σταθερές τις τιμές χονδρεμπορικής οι μεταβολές στις χρεώσεις της κιλοβατώρας εκτιμάται ότι δεν θα είναι συχνές, όμως θα υπάρχουν.

Επίσης είναι βέβαιο ότι όταν θα σημειώνονται ακραίες μεταβολές των τιμών χονδρικής ενέργειας, το πλαφόν θα προσαρμόζεται ανάλογα με τις διακυμάνσεις, κι έτσι θα πρέπει να αλλάζουν και οι χρεώσεις προμήθειας στους λογαριασμούς.

Με βάση αυτή τη λογική μάλλον που οι μειώσεις θα αποδειχθούν μια τρύπα στο νερό και μάλιστα μέσα στο καλοκαίρι που οι ανάγκες σε ενέργεια λόγω κλιματισμού και τουρισμού θα είναι πολλαπλάσιες.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon