cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πε 13.06 2024

Χρηματοδότηση για τη βελτίωση και επέκταση του βρεφονηπιακού σταθμού «Μητέρα»

Στο πρόγραμμα «Κρήτη 2021-2027», με τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης, εντάσσεται, το έργο για τη βελτίωση και επέκταση του υφιστάμενου βρεφονηπιακού σταθμού “Μητέρα” στον Άγιο Ιωάννη του Δήμου Ηρακλείου…

Χρηματοδότηση για τη βελτίωση και επέκταση του βρεφονηπιακού σταθμού «Μητέρα»

Στο πρόγραμμα «Κρήτη 2021-2027», με τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ), εντάσσεται, με απόφαση του περιφερειάρχη Σταύρου Αρναουτάκη, το έργο για τη βελτίωση και επέκταση του υφιστάμενου βρεφονηπιακού σταθμού “Μητέρα” στον Άγιο Ιωάννη του Δήμου Ηρακλείου, με προϋπολογισμό 6.897.943,23 ευρώ.

Η ένταξη υπογράφηκε σήμερα από τον κ. Αρναουτάκη παρουσία του δημάρχου Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινού και της προϊσταμένης ΕΥΔ ΕΠ Περιφέρειας Κρήτης Μαρίας Κασωτάκη.

Το αντικείμενο του έργου είναι η δημιουργία Βρεφονηπιακού Σταθμού, συνολικής δυναμικότητας 230 βρεφών και νηπίων. Ειδικότερα, θα υποδέχεται και θα παρέχει ολοκληρωμένη φροντίδα σε 220 παιδιά βρεφικής και νηπιακής ηλικίας και σε 10 νήπια ΑμεΑ.

Περιλαμβάνει προσθήκη κατ΄ έκταση νέου κτιρίου επιφάνειας ισογείου 1.378,78 τμ, αναβάθμιση (στατική, λειτουργική, και ενεργειακή) του υφιστάμενου κτιρίου, επιφανείας 804,27 τμ, όπως κατασκευή υπόγειων βοηθητικών χώρων, επιφάνειας 1.196,26 τμ για την προσθήκη και 78,14 τμ για το υφιστάμενο, κατασκευή υπόγειου parking στο κτίριο της προσθήκης, δυναμικότητας 17 οχημάτων που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες του Σταθμού.

Επιπλέον προβλέπεται η κατασκευή περιβάλλοντος χώρου επιφανείας 1.726,88 τ.μ., ενώ με την κατασκευή θα γίνουν και αρχαιολογικές έρευνες-εργασίες υπό την επίβλεψη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηρακλείου.

Ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης ανέφερε ότι πρόκειται για ένα σημαντικό κοινωνικό έργο, σχολιάζοντας ότι «χωρίς τους πόρους της ΕΕ δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε πάρα πολλά σημαντικά έργα, είτε αφορούν το περιβάλλον, στο κοινωνικό τομέα, τις υποδομές».

Σε δήλωση του ο δήμαρχος Ηρακλείου επισήμανε ότι η κάλυψη μιας πόλης σε βρεφονηπιακούς σταθμούς και σε εκπαιδευτικές υποδομές πρέπει να είναι προτεραιότητα.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon