cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Τρ 07.05 2024

Μπάιντεν: Εγκληματίας πολέμου ο Βλαντιμίρ Πούτιν

Συνεχίζει τη σκληρή επίθεση εναντίον του Βλαντιμίρ Πούτιν ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, αποκαλώντας για μία ακόμα φορά τον Ρώσο ομόλογου του «εγκληματία πολέμου»…

Μπάιντεν: Εγκληματίας πολέμου ο Βλαντιμίρ Πούτιν

Ο Αμερικανός πρόεδρος μάλιστα ζητά τη δίκη του Βλαντιμίρ Πούτιν για την διάπραξη εγκλημάτων πολέμου, μετά τα όσα συνέβησαν στην κωμώπολη Μπούσα. 

Σε σύντομη συνέντευξη που παραχώρησε σε δημοσιογράφους, ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών έκανε λόγο για φρικτές εικόνες βορειοδυτικά του Κιέβου, οι οποίες κάνουν τον γύρο του κόσμου από το Σάββατο, προκαλώντας πραγματικό αποτροπιασμό.

«Μπορεί να θυμάστε ότι με επέκριναν επειδή αποκάλεσα τον Πούτιν εγκληματία πολέμου. Λοιπόν, στην αλήθεια του ζητήματος, είδατε τι συνέβη στην Μπούσα. Αυτό δικαιολογεί τον χαρακτηρισμό μου. Είναι εγκληματίας πολέμου», ανέφερε ο πρόεδρος Μπάιντεν.

«Πρέπει να συλλέξουμε τις πληροφορίες. Πρέπει να συνεχίσουμε να παρέχουμε στην Ουκρανία τα όπλα που χρειάζεται για να συνεχίσει τον αγώνα και πρέπει να μάθουμε όλες τις λεπτομέρειες ώστε να μπορέσει να γίνει δίκη για εγκλήματα πολέμου», πρόσθεσε χαρακτηριστικά. 

Ο Αμερικανός πρόεδρος υποστήριξε πως τα όσα συνέβησαν στην Μπούσα είναι εξωφρενικά, τονίζοντας πως ο Πούτιν πρέπει να λογοδοτήσει. Όπως ανέφερε μάλιστα, οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής πρόκειται να εφαρμόσουν πρόσθετες κυρώσεις προς τη Ρωσία, εξαιτίας των εγκλημάτων πολέμου του Ρώσου προέδρου. 

Υπενθυμίζεται ότι, αυτή είναι η δεύτερη φορά μετά τις 16 Μαρτίου που ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών αποκαλεί τον Βλαντιμίρ Πούτιν εγκληματία πολέμου, καθώς το ίδιο είχε πράξει στις 16 Μαρτίου, προκαλώντας μάλιστα την έντονη αντίδραση της ρωσικής πλευράς.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon