cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Κυ 05.05 2024

Εκδηλώσεις για τα 40 χρόνια λειτουργίας του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας

Τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου ξεκινά η σειρά εκδηλώσεων που διοργανώνει το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας στο Ηράκλειο για τα 40 χρόνια λειτουργίας του, ενώ οι εκδηλώσεις κορυφώνονται την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου…

Εκδηλώσεις για τα 40 χρόνια λειτουργίας του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας
Το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας στο Ηράκλειο Κρήτης.

Υπό την αιγίδα της Προέδρου της Δημοκρατίας, το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας γιορτάζει φέτος 40 χρόνια από την ίδρυσή του, αδιάλειπτης προσφοράς στην έρευνα, την καινοτομία και την εκπαίδευση.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις ξεκινούν τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2023 και κορυφώνονται την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2023, με πανηγυρική εκδήλωση, στην έδρα του Ιδρύματος, στο Ηράκλειο. 

Από τη Δευτέρα 11 έως το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου, το ΙΤΕ διοργανώνει επετειακή έκθεση επιτευγμάτων καθώς και έκθεση Ιστορικού και Φωτογραφικού υλικού στη Δημοτική Πινακοθήκη, στο κτίριο της Βασιλικής Αγ. Μάρκου στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου.

Την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η κεντρική εορταστική εκδήλωση, ανοιχτή στο κοινό, στο Αμφιθέατρο «Γεώργιος Λιάνης», του κεντρικού κτιρίου του ΙΤΕ, στο Ηράκλειο.

Επίσης, θα παρουσιαστούν στοιχεία από την 40ετή πορεία του Ιδρύματος, στο πλαίσιο πολύμηνης έρευνας και συγγραφής του πρώτου δίγλωσσου Επετειακού Τόμου της Ιστορίας του, που διερευνά τη θεσμική και επιστημονική πορεία του έως σήμερα, στην Ελλάδα και στον διεθνή χώρο. Έμφαση θα δοθεί στον ρόλο του ΙΤΕ στο Εθνικό και Ευρωπαϊκό Οικοσύστημα.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα τιμηθούν διατελέσαντες πρόεδροι του ΙΤΕ, με ονοματοδοσίες του κεντρικού του κτηρίου καθώς και αιθουσών του Ιδρύματος.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon