cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Τρ 07.05 2024

Αλ. Τσίπρας: Μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να αποτρέψει μία δημοκρατία τύπου Ορμπάν

Μήνυμα αγωνιστικότητας έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας από το Ηράκλειο, ενώ παράλληλα τόνισε ότι «μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να αποτρέψει ένα ανεξέλεγκτο καθεστώς και μία δημοκρατία τύπου Ορμπάν»…

Αλ. Τσίπρας: Μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να αποτρέψει μία δημοκρατία τύπου Ορμπάν

Το διακύβευμα των εκλογών περιέγραψε από το Ηράκλειο της Κρήτης ο Αλέξης Τσίπρας και παράλληλα εξαπέλυσε σκληρή επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη λέγοντας ότι «δεν επιθυμεί να είναι απλά εκ νέου πρωθυπουργός αλλά να είναι ηγεμόνας» καθώς επίσης ότι «επιθυμεί μία άρρωστη, ασθενική, ασταθή δημοκρατία τύπου Όρμπαν».

Ο κ. Τσίπρας ξεκίνησε την ομιλία του με μία αποστροφή του Νίκου Καζαντζάκη: «Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε; Πολέμα!» και πρόσθεσε: «Αυτό κάνουμε από την πρώτη μέρα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, φίλες και φίλοι. Πολεμάμε! Μαθημένοι στα δύσκολα, στις νίκες, αλλά και τις ήττες, στις επιτυχίες αλλά και τις αστοχίες, δεν σταματήσαμε ποτέ να δίνουμε τη μάχη για όσα εμείς θεωρούμε δίκαια και ανθρώπινα. Δε λογαριάσαμε ποτέ το πολιτικό κόστος. Μόνο πολεμάμε για τις αξίες μας και τα ιδανικά μας».

Ο κ. Τσίπρας θέλησε να τονώσει το ηθικό των ψηφοφόρων: «Εδώ είμαστε και εδώ θα είμαστε. Όρθιοι. Δίνοντας τη μάχη ψήφο-ψήφο και άνθρωπο-άνθρωπο. Γιατί οι συσχετισμοί είναι για να αλλάζουν. Γιατί την ιστορία δεν τη γράφουν οι κυρίαρχοι, αλλά οι λαοί. Και τίποτε δεν έχει κριθεί πριν ο λαός με την ψήφο του βάλει την Κυριακή τη σφραγίδα του».

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στις προθέσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη αλλά στράφηκε και εναντίον των μικρότερων κομμάτων, λέγοντας ότι στρατηγική και σχέδιο της ΝΔ δεν είναι μόνο να κερδίσουν αλλά και να αποδυναμώσουν τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

«Σχέδιό τους είναι μια κατακερματισμένη, παράλυτη από μικρούς εμφύλιους μικρών κομμάτων αντιπολίτευση. Μια αντιπολίτευση ανήμπορη να προβάλει σοβαρή αντίσταση στις πολιτικές του. Με 7, ακόμη και 8 κόμματα στη Βουλή. Και βλέπετε ποια κόμματα φουσκώνουν και υπερπροβάλλουν προεκλογικά. Όποια βοηθάνε αυτόν το σχεδιασμό. Για να μη μπορεί η Βουλή να έχει αξιοπιστία», σημείωσε ο κ. Τσίπρας.

Ο κ. Τσίπρας στράφηκε κατά της «δεξιάς του κ. Μητσοτάκη» λέγοντας: «Σε αυτή την εκλογική μάχη βέβαια, βλέπουμε πόσο αδίστακτοι είναι οι πολιτικοί μας αντίπαλοι, η Δεξιά του κ. Μητσοτάκη. Που έναν και μόνο στόχο έχουνε: Όχι να κερδίσουνε τις εκλογές. Αλλά να ξεμπερδέψουνε μαζί μας».

Κατηγόρησε τη ΝΔ ότι το πρόγραμμά της που έχει καταθέσει στο μεσοπρόθεσμο «δεν έχει καμιά σχέση με όσα προεκλογικά και πλουσιοπάροχα εξαγγέλλει ο κ. Μητσοτάκης».

Εξηγώντας είπε πως «δεν προβλέπει αυξήσεις στο μέσο μισθό της τάξης του 25% αλλά πραγματική αύξηση μόλις 1,3% σωρευτικά στην επόμενη τετραετία. Δεν προβλέπει 10.000 νέες προσλήψεις στο ΕΣΥ παρά μονάχα 10.000 αντικαταστάσεις όσων αποχωρήσουν. Δε προβλέπει αυξήσεις στου δημόσιους υπαλλήλους αλλά μειώσεις στο μισθολόγιό τους κατά 730 εκατομμύρια. Και πραγματική μείωση κατά 10% των πρωτογενών καταναλωτικών δαπανών σε κρίσιμους τομείς του Δημοσίου, όπως η Υγεία και η Παιδεία».

Γενικεύοντας είπε ότι «στο πρόγραμμά τους λένε πράγματα που δε πρόκειται να υλοποιήσουν και κρύβουν επιμελώς άλλα που έχουν σκοπό να υλοποιήσουν».

Συνεχίζοντας είπε ότι δεν είναι μόνο η υγεία που αναδεικνύει την διαφορά των δύο προγραμμάτων: «Είναι σχεδόν κάθε τομέας της κοινωνικής και οικονομικής ζωής. Είναι οι εργασιακές σχέσεις, το οκτάωρο, τα εργασιακά δικαιώματα. Είναι η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα. Είναι οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας. Είναι η παιδεία, η ενέργεια, το νερό. Σχέδιο τους, το λένε ανοιχτά, είναι η κατάργηση του άρθρου 16 και τα ιδιωτικά πανεπιστήμια».

Έστρεψε τα πυρά του κατά του ΠΑΣΟΚ: «Ποιος είναι συνήγορος του κ. Μητσοτάκη στο σχέδιο αυτό; Το ΠΑΣΟΚ του κ. Ανδρουλάκη, δυστυχώς. Που προτίθεται να συνδράμει τη ΝΔ στην αλλαγή του Συντάγματος».

Έκανε αναφορά στην επίσκεψη της Ντόρας Μπακογιάννη στην Ροδόπη λέγοντας: «Αυτό που είπε η κ. Μπακογιάννη είναι ότι αν δεν ψηφίσετε αυτή την φορά τη ΝΔ θα περάσετε τέσσερα δύσκολα χρόνια. Δεν πήγαινε το μήνυμά της μόνο στην μουσουλμανική μειονότητα, γι’ αυτό και το είπε μπροστά στη κάμερα, πήγαινε σε κάθε κοινωνική ομάδα, ότι αν αντισταθείτε στα σχέδια της κυβέρνησης και της οικογένειας θα περάσετε δύσκολα».

Κλείνοντας διαβεβαίωσε ότι «είμαστε και θα είμαστε εδώ ως η δύναμη αντίστασης στη Δεξιά και τα σχέδιά της. Εμείς ερχόμαστε από πολύ μακριά και θα πάμε πολύ μακριά. Είμαστε η μεγάλη, δυναμική, ασυμβίβαστη δύναμη της Αριστεράς, ο μεγάλος πόλος της δημοκρατικής και προοδευτικής Παράταξης, που δε συμπορεύτηκε ποτέ με τη Δεξιά».

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon