cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Σα 20.04 2024

Ανώγεια: Παράταση λειτουργίας της Δομής Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων

Συνέχιση λειτουργίας της Δομής Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων στα Ανώγεια…

Ανώγεια: Παράταση λειτουργίας της Δομής Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων

Την επιχορήγηση για τη συνέχιση λειτουργίας της Δομής Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων που βρίσκεται στα Ανώγεια της Κρήτης, αποφάσισε ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, Πάτροκλος Γεωργιάδης.

Σύμφωνα με την έγκριση για παράταση της λειτουργίας, οι υπηρεσίες, οι οποίες θα παρέχονται, προϋπολογισμού 630.500 ευρώ, από έμπειρο καταρτισμένο προσωπικό, σχετίζονται τόσο με την διαβίωση όσο και με την διασφάλιση των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων των φιλοξενούμενων.

Βασικός άξονας της δράσης είναι η προστασία των ανηλίκων και η ομαλή ένταξή τους στην τοπική κοινωνία με στόχο τη σταδιακή αυτονόμησή τους και την προετοιμασία τους για την ενηλικίωση. Η δομή φιλοξενίας θα λειτουργεί προσφέροντας 24ωρη παροχή φροντίδας / φύλαξης.

Στις υπηρεσίες του Κέντρου Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων στα Ανώγεια της Κρήτης υπάρχουν: «Παροχή στέγασης ,σίτισης, κοινωνικής και ψυχολογικής υποστήριξης της ομάδας στόχου. Παροχή εξειδικευμένης Νομικής Συνδρομής σε θέματα ασύλου και παροχή διερμηνείας. Επίσης, παροχή μαθημάτων εκμάθησης της Ελληνικής Γλώσσας και προγράμματος δημιουργικής απασχόλησης πλέον της εγγραφής στο σχολείο ή/και σε προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης».

Η δομή στελεχώνεται από κατάλληλο και έμπειρο επιστημονικό και υποστηρικτικό προσωπικό ενώ διοικείται από διευθυντική ομάδα με μεγάλη εμπειρία τόσο στο προσφυγικό και την παιδική προστασία όσο και στη διαχείριση συγχρηματοδοτούμενων έργων.

Σημειώνεται ότι το κέντρο έχει δυναμικότητα φιλοξενίας 25 αγοριών, ηλικίας από 12 έως 18 ετών.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon