cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Κυ 19.05 2024

Αντιφασιστική συγκέντρωση στα Χανιά με φόντο το Pride

Καλέσματα για αντιφασιστική συγκέντρωση στα Χανιά για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ+, απευθύνουν οργανώσεις και κόμματα, με αφορμή την ομοφοβική αντισυγκέντρωση που διοργανώνουν ακροδεξιοί…

Αντιφασιστική συγκέντρωση στα Χανιά με φόντο το Pride

Σε συλλαλητήριο υπεράσπισης των δικαιωμάτων της ΛΟΑΤΚΙ+ Κοινότητας, ως απάντηση στην αντισυγκέντρωση που διοργανώνουν ακροδεξιοί και υποψήφιοι βουλευτές της Κρήτης με τους Σπαρτιάτες, καλούν κόμματα και συλλογικότητες.

Το συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί στις 2:30 το μεσημέρι της Πέμπτης στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς στα Χανιά.

«Οι λύκοι ήδη απεκδύονται την κοινοβουλευτική προβιά τους και δείχνουν τα δόντια τους στην κοινωνία. Οφείλουμε να αντισταθούμε μέσα και έξω από την βουλή. Σήμερα απειλείται η ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα, αύριο οι μετανάστες και οι πρόσφυγες, μεθαύριο όλοι εμείς», αναφέρει στο κάλεσμά του ο ΣΥΡΙΖΑ Χανίων.

«Η προκλητική προσπάθεια επανεμφάνισης των φασιστών στο δημόσιο χώρο, με σκοπό να ακυρώσουν την πορεία ορατότητας, πρέπει να βρει απέναντί της ένα δημοκρατικό τείχος από εργαζόμενους, νεολαία, την τοπική κοινωνία. Θα υπερασπιστούμε μια κοινωνία δίκαιη, με ισότητα, ενάντια στην ομοφοβία, ενάντια στο ρατσισμό και τη μισαλλοδοξία, ενάντια στο φασιστικό δηλητήριο», αναφέρει από την πλευρά της η Λαϊκή Ενότητα-Ανυπότακτη Αριστερά.

«Αδιαπραγμάτευτα δίπλα στην ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα Χανίων», στέκεται και το ΜέΡΑ25 Κρήτης, που καλεί τους Χανιώτες να περιφρουρηθεί η Πορεία Ορατότητας της Πέμπτης.

Η κατάληψη Rosa Nera στηρίζει και συμμετέχει στην 1η αυτοοργανωμένη πορεία ορατότητας της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, καλώντας τους πολίτες «ώστε να τη περιφρουρησουμε από το μισαλλοδοξο κάλεσμα μερικών νεοναζί».

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon