cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Κυ 05.05 2024

Απελπισμένοι οι κάτοικοι οδών της περιοχής του Λάκκου – Νιώθουν «όμηροι» μέσα στα σπίτια τους

Οι αναπλάσεις έχουν νόημα όταν εκτός από την αισθητική εικόνα των περιοχών που αφορούν πολλαπλασιάζουν και τη λειτουργικότητα των υπό ανάπλαση σημείων. Στην περιοχή του Λάκκου μπορούμε να μιλήσουμε για κάτι τέτοιο;

Απελπισμένοι οι κάτοικοι οδών της περιοχής του Λάκκου – Νιώθουν «όμηροι» μέσα στα σπίτια τους

«Όμηροι» μέσα στα ίδια τους τα σπίτια αισθάνονται δεκάδες κάτοικοι δρόμων στην περιοχή του Λάκκου στο Ηράκλειο με τα έργα «ανάπλασης» που εκτέλεσε ο Δήμος στερώντας τους χώρους στάθμευσης και καθιστώντας μαρτύριο την καθημερινότητα τους.

Όπως μας ενημέρωσε αναγνώστης του Cretanews.gr έχουν μπει κολονάκια παντού, σε απόσταση 1.5 μέτρου. Δεν υπάρχει πρόβλεψη για φόρτο – εκφόρτωση κι έτσι ακόμα κι αν κάποιος θελήσει να πάει σε σούπερ μάρκετ και να μεταφέρει μετά τα ψώνια στο σπίτι του δεν μπορεί να σταματήσει απέξω. Και βέβαια ούτε λόγος να γίνεται για πυροσβεστική και ασθενοφόρο.  

Οι οδοί Γιαννίκου και Μονοφατσίου είναι κλειστές από Απρίλη του 2021. Όπως και όλες οι κάθετοι τους. Η οδός Θεσσαλονίκης έκλεισε αρχές του 2022. Άρα αυτή τη στιγμή 3 παράλληλες οδοί είναι κλειστές και οι κάτοικοι τους εγκλωβισμένοι και απελπισμένοι για αναζήτηση έστω χώρου όπου θα μπορούν να σταθμεύσουν τα οχήματα τους.

Αφήστε τις ζημιές που άφησε πίσω του ο εργολάβος που ανέλαβε τα έργα ανάπλασης, με σπασμένες υδρορροές, φωταγωγούς υπογείων που κλείστηκαν αφήνοντας το εσωτερικό τους χωρίς φυσικό φωτισμό, κι άλλες φθορές σε κτίσματα που πρέπει να αποκατασταθούν με έξοδα των ιδιοκτητών τους.

Οι αναπλάσεις έχουν νόημα όταν εκτός από την αισθητική εικόνα των περιοχών που αφορούν πολλαπλασιάζουν και τη λειτουργικότητα των υπό ανάπλαση σημείων.

Στους δρόμους του Λάκκου μπορούμε να μιλήσουμε για κάτι τέτοιο;

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon