cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Κυ 19.05 2024

Απομακρύνονται τροχόσπιτα και αυθαίρετα από τον Καρτερό

Η διορία που έδωσε η Αποκεντρωμένη Διοίκησης Κρήτης έληξε την περασμένη Παρασκευή και ο εργολάβος αναμένεται να πιάσει δουλειά άμεσα…

Απομακρύνονται τροχόσπιτα και αυθαίρετα από τον Καρτερό

Στο σημείο βρέθηκε σήμερα το πρωΐ ο εργολάβος καθώς και κλιμάκιο της Αστυνομίας προκειμένου να διενεργήσουν αυτοψία στο χώρο και να σχεδιάσουν την επιχείρηση, σε συνεννόηση με την εισαγγελία Ηρακλείου.

Όπως δήλωσε στην «ΕΡΤ Ηρακλείου» η συντονίστρια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, Μαρία Κοζυράκη, το θέμα πλέον έχει περάσει στη δικαιοδοσία του αρμόδιου εργολάβου και της εισαγγελίας Ηρακλείου και πως το θέμα ξεπερνά τις αρμοδιότητες της υπηρεσίας, η οποία σε περίπτωση μη εκτέλεσης των πρωτοκόλλων απειλείται από τις συνέπειες του νόμου.

Σημειώνεται ότι ο εργολάβος καλείται να εκτελέσει 70 πρωτόκολλα κατεδάφισης σε μια έκταση του δημοσίου 2.500 τ.μ., τα οποία έχουν τελεσιδικήσει εδώ και χρόνια.

Πάντως, οι ιδιοκτήτες των αυθαιρέτων αντιδρούν στις επικείμενες κατεδαφίσεις και απομακρύνσεις και αρνούνται να φύγουν από την έκταση.

Υπενθυμίζεται ότι με ανακοίνωσή της η Αποκεντρωμένη Διοίκηση καλούσε όλους τους ιδιοκτήτες-χρήστες των αυθαίρετων κατασκευών (τροχόσπιτα – παραπήγματα και ερειπωμένη ισόγεια κατασκευή) που έχουν εγκατασταθεί σε ακίνητο του ελληνικού δημοσίου, να προβούν με ίδια μέσα στην απομάκρυνση των τροχόσπιτων και στην κατεδάφιση των λοιπών αυθαίρετων κατασκευών.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, σε περίπτωση μη εκτέλεσης των προαναφερομένων, οι εργασίες κατεδάφισης θα εκτελεστούν, μετά την 11η Ιουλίου, με μέριμνα της αρμόδιας υπηρεσίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης και θα εφαρμοστεί καταλογισμός της αντίστοιχης δαπάνης εις βάρος των υπαιτίων.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon