cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Σα 04.05 2024

«Climathon Chania»: Συμμετοχική δράση για την κλιματική αλλαγή

Στις 26 και 27 Νοεμβρίου 2022 στο Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» θα διοργανωθεί το «Climathon» των Χανίων, πολύ σημαντική δράση ιδεών για το κλίμα, φιλική προς τις οικογένειες και τα παιδιά, με δωρεάν συμμετοχή…

«Climathon Chania»: Συμμετοχική δράση για την κλιματική αλλαγή

Όπως γνωστοποιήθηκε στο πλαίσιο Συνέντευξης Τύπου, που παραχωρήθηκε στην Αίθουσα Τύπου του Δημαρχείου Χανίων από τους διοργανωτές, το «Climathon» αποτελεί πρωτοβουλία του EIT Climate-KIC, ενός ταχέως αναπτυσσόμενου παγκόσμιου κινήματος, που επιδιώκει να προσελκύσει και να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες σε θέματα, που αντιμετωπίζει η τοπική κοινότητα και αφορούν στην κλιματική κρίση και αλλαγή.

Στους βασικούς στόχους της διοργάνωσης αναφέρθηκε ο υπεύθυνος επικοινωνίας της δράσης, Άγγελος Ορφανίδης, επισημαίνοντας ότι ένας από τους κύριους στόχους είναι ο εντοπισμός βιώσιμων και καινοτόμων λύσεων με θετικό αντίκτυπο για το κλίμα.

Εκ μέρους του Οργανισμού «Youthmakers Hub» η Γεωργιάννα Χόνδρου αναφέρθηκε στο πρόγραμμα της διοργάνωσης, τονίζοντας ότι οι συμμετέχουσες και οι συμμετέχοντες θα κληθούν να σκεφτούν πρωτοποριακές ιδέες και να εργαστούν σε ομάδες για να βρουν κλιματικές λύσεις για την πόλη των Χανίων. Μεταξύ των ενοτήτων, που θα εξεταστούν είναι η βιώσιμη μετακίνηση, η διαχείριση απορριμμάτων, ο βιώσιμος τουρισμός.

Το Climathon στα Χανιά διοργανώνεται από την Ecogenia, το Youthmakers Hub και το ΕΚ ΑΘΗΝΑ, που διευθύνει το EIT Climate-KIC Hub Greece, σε συνεργασία με τη Δραστηριότητα Συμμετοχής Νέων στο πλαίσιο του Key Action 1 του προγράμματος Erasmus+ nEU Citizenship, που χρηματοδοτείται από τον Εθνικό Φορέα της Ελλάδος (Grant Agreement2021-2-EL02-KA154-YOU-000038235).

Στον σύνδεσμο ΕΔΩ μπορείτε να δείτε τους τρόπους για να λάβετε ενεργά μέρος στη δράση. Οι δηλώσεις συμμετοχής θα παραμείνουν ανοιχτές μέχρι την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon