cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πε 02.05 2024

Διαμαρτυρία κατοίκων της Αγίας Ρούμελης για τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια

Αφορμή για την επιστολή των κατοίκων στάθηκε η βύθιση του πλοίου που εκτελεί δρομολόγια ενώ ήταν δεμένο στην προβλήτα της Αγίας Ρουμέλης…

Διαμαρτυρία κατοίκων της Αγίας Ρούμελης για τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια
Το λιμανάκι της Αγίας Ρούμελης σε κοντινή απόσταση από τα Σφακιά.

Ανοιχτή επιστολή τους προς τον υπουργό Ναυτιλίας και τους εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης, απέστειλαν οι κάτοικοι της Αγίας Ρουμέλης, ζητώντας άμεσα να ληφθούν μέτρα τόσο για την προστασία των επιβατών των πλοίων που εκτελούν τα δρομολόγια Σφακιά – Λουτρό – Αγία Ρουμέλη, όσο και την απομάκρυνση του πλοίου που προσέκρουσε το βράδυ του περασμένου Σαββάτου στην προβλήτα του λιμανιού της περιοχής και βυθίστηκε.

Όπως τονίζουν οι κάτοικοι της περιοχής στην επιστολή τους, «το γεγονός αυτό ανέδειξε το μεγάλο πρόβλημα ασφάλειας που αντιμετωπίζουν τα πλοία της συγκεκριμένης εταιρείας, η οποία κατά την έναρξη λειτουργίας της υποσχόταν ότι θα αναβαθμίσει τα δρομολόγια και την τουριστική κίνηση της περιοχής. Αντ΄ αυτού οι πράκτορες της επιδεικνύονται σε άγρα πελατών στον Ομαλό, από τους οποίους αφού εξασφαλίσουν το εισιτήριο τους πλέον δεν ενδιαφέρονται για την τύχη τους».

Σύμφωνα με τους κατοίκους, το πλοίο αυτό βυθίστηκε σε σύντομο χρονικό διάστημα μετά την άφιξή του από την Παλαιόχωρα -Σούγια αφού πρώτα προσέκρουσε στην προβλήτα, όντας δεμένο, ενώ η παλαιότητα αυτού του καραβιού ήταν εμφανής.

Οι κάτοικοι θέτουν θέμα ασφαλείας καθώς όπως επισημαίνουν, το καράβι την ήμερα εκείνη είχε πάει με σκοπό να παραλάβει κόσμο και να τον ταξιδέψει μέχρι την Παλαιόχωρα, αφού πρώτα θα είχε αποβιβάσει κάποιους από αυτούς προσδένοντας στη Σούγια. «Είναι καθαρά θέμα τύχης λοιπόν που δεν δημιούργησε πολύ μεγαλύτερα προβλήματα και δεν έθεσε ανθρώπινες ζωές σε κίνδυνο», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, οι κάτοικοι θέτουν και ζήτημα ρύπανσης καθώς το πλοιάριο αυτό είναι ακόμα στην προβλήτα αποτελώντας εστία ρύπανσης και παρεμποδίζοντας την ναυσιπλοΐα, ενώ ένα ακόμα παλαιότερο πλοιάριο της ίδιας εταιρείας έχει δέσει ακριβώς από δίπλα του για να καλύψει το δρομολόγιο. «Τέτοιου τύπου πλοίο, οι νεότεροι έχουμε δει μόνο σε ασπρόμαυρες φωτογραφίες, είναι το γηραιότερο πλοίο στην ακτοπλοΐα που εκτελεί τακτικές δρομολογιακές πλοές και σαφώς και δεν πληροί τους κανόνες ασφαλούς πλεύσης», τονίζουν οι κάτοικοι και ζητούν από το κράτος και την τοπική Αυτοδιοίκηση «να πάρουν θέση επί του θέματος, πράττοντας τα νόμιμα».

Η επιστολή των κατοίκων καταλήγει ως εξής:

«Σαν κάτοικοι δηλώνουμε ότι αν συνεχίσουν οι φορείς με την ανοχή τους να καλύπτουν αυτή την άθλια κατάσταση θα θρηνήσουμε θύματα. Είναι πλέον θέμα χρόνου. Στη γραμμή υπάρχει ήδη αξιόπιστη εταιρεία που καλύπτει τα δρομολόγια τα τελευταία 40 χρόνια με τον πλέον ασφαλή τρόπο και εναρμονισμένη με τους διεθνείς κανόνες ναυσιπλοΐας, ώστε σε περίπτωση αποχώρησης των ακατάλληλων πλοιαρίων της ΝΕΝ, η περιοχή, κάτοικοι και τουρίστες θα εξυπηρετούνται κανονικά.

Με την παρούσα, καλούμε τους Υπουργό Ναυτιλίας, Βουλευτές Χανίων, τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, Δήμαρχο Σφακίων, Δήμαρχο Καντάνου-Σελίνου και τον Λιμενάρχη Χανίων να πάρουν θέση επί του θέματος πράττοντας τα νόμιμα. Αν εσείς σαν υπεύθυνοι ρισκάρετε να μπαίνουν καθημερινά σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές, εμείς οι κάτοικοι της Αγίας Ρουμέλης που φροντίζουμε για τις ζωές των επισκεπτών και φίλων μας και την φήμη του τόπου μας, έχουμε την ηθική υποχρέωση να μην το επιτρέψουμε».

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon