cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πε 25.04 2024

Δίκη για το διπλό φονικό στα Ανώγεια: Τη Δευτέρα η απολογία του 30χρονου

Την ερχόμενη Δευτέρα αναμένεται η απολογία του κατηγορούμενου για τη δολοφονία του 32χρονου Γιώργου Ξυλούρη τον Μάιο του 2020 στα Ανώγεια, καθώς η συνέχεια της δίκης αναβλήθηκε…

Δίκη για το διπλό φονικό στα Ανώγεια: Τη Δευτέρα η απολογία του 30χρονου

Στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δυτικής Κρήτης συνεχίστηκε η δίκη της υπόθεσης του διπλού φονικού στα Ανώγεια που σημειώθηκε τον Μάιο του 2020 οπότε και βρήκαν τραγικό θάνατο ο 63χρονος μαντιναδολόγος Λευτέρης Καλομοίρης και ο 32χρονος κτηνοτρόφος Γιώργος Ξυλούρης.

Η απολογία του δράστη αναβλήθηκε εκ νέου και θα γίνει την προσεχή Δευτέρα, ενώ οι επόμενες δικάσιμοι ορίστηκαν για τις 2 και 3 Μαΐου, οπότε και αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου.

Στο εδώλιο του δικαστηρίου κάθεται ο 30χρονος Μ. Καλομοίρης, γιος του 63χρονου θύματος, ο οποίος πρωτόδικα καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία του Γ. Ξυλούρη.

Στον δράστη πρωτόδικα δεν αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό, ούτε αυτό του «εν βρασμώ ψυχής», κάτι το οποίο ουσιαστικά αποτελεί και τον στόχο της έφεσης από την πλευρά του δράστη.

Σύμφωνα με το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου, οι δύο νεαροί είχαν εμπλακεί σε καυγά με αφορμή παλιές κτηματικές διαφορές. Ο γιος του Καλομοίρη φέρεται να γρονθοκόπησε τον 30χρονο, ο οποίος λίγο αργότερα πήγε σπίτι, πήρε έναν όπλο και κατευθύνθηκε στο σπίτι του Καλομοίρη. Εκεί ξεκίνησε πάλη με τον 63χρονο πατέρα ο οποίος έπεσε νεκρός από το όπλο του Γ. Ξυλούρη.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon