cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πα 17.05 2024

Δράσεις ενημέρωσης σε σχολεία για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο

Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος εκπαιδευτικών και ενημερωτικών δράσεων ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο και πρόληψης της διαδικτυακής σεξουαλικής κακοποίησης/παρενόχλησης, για μαθητές και εκπαιδευτικούς…

Δράσεις ενημέρωσης σε σχολεία για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο

Με τη συμμετοχή 700 και πλέον μαθητριών και μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου, περίπου 500 γονέων και επιπλέον εκπαιδευτικών και πολιτών, πραγματοποιήθηκε ο πρώτος κύκλος εκπαιδευτικών και ενημερωτικών δράσεων ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο και πρόληψης της διαδικτυακής σεξουαλικής κακοποίησης/παρενόχλησης.

Τις δράσεις διοργάνωσε η Περιφέρεια Κρήτης, το Αυτοτελές Γραφείο Ισότητας και η Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας των Φύλων Κρήτης (Π.ΕΠ.ΙΣ.) στο πλαίσιο του «Περιφερειακού Σχεδίου Δράσης Κρήτης για την Ισότητα των Φύλων 2023-2025».

Στο πλαίσιο των εργασιών υλοποιήθηκαν από τον Γεώργιο Νάκο, ψυχολόγο ΥΓ Α/Α’ στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, σε μαθήτριες, μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο και τις πρακτικές αντιμετώπισης των διαδικτυακών κινδύνων στο 4ο Γυμνάσιο Ηρακλείου, στο 12ο Γυμνάσιο Ηρακλείου, στο 3ο ΕΠΑΛ Ηρακλείου και στο Γυμνάσιο Ανωγείων.

Στις δράσεις οι συμμετέχουσες και οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν, επίσης, από την Κατερίνα Κονιδάκη, ψυχολόγο στο Συμβουλευτικό Κέντρο Ηρακλείου του Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας (ΚΕΘΙ) για τις μορφές και τις συνέπειες της έμφυλης βίας και τη λειτουργία του Κέντρου.

Αντίστοιχη ενημέρωση πραγματοποιήθηκε από τον κ. Νάκο σε περισσότερα από 100 στελέχη της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου στο κεντρικό κτίριο της Περιφέρειας Κρήτης, σε συνεργασία με το Τμήμα Ανάπτυξης Ανθρωπίνων Πόρων και Εκπαίδευσης.

Στο πλαίσιο αυτών των συναντήσεων αναδείχτηκε η αναγκαιότητα ανάπτυξης μιας σταθερής συνεργασίας της Περιφέρειας Κρήτης με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, με σκοπό το σχεδιασμό και την ανάπτυξη αντίστοιχων παρεμβάσεων σε όλη την Κρήτη, για τη διασφάλιση της ασφαλούς πλοήγησης παιδιών και εφήβων στο διαδίκτυο, την πρόληψη των παραβιαστικών συμπεριφορών στον ψηφιακό κόσμο και την προστασία από το σεξουαλικό διαδικτυακό εξαναγκασμό.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon