cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Σα 04.05 2024

Ένα πουλάκι Ευαγγελικό μου έσκασε ένα μυστικό!

Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης δεν έχει καμία συγκεκριμένη ιδέα τι να κάνει με το κτίριο του “Ευαγγελισμού”

Ένα πουλάκι Ευαγγελικό μου έσκασε ένα μυστικό!

Και τι πουλάκι είναι αυτό; μήπως μοιάζει με κοριό; τι δουλειά κάνει, μήπως είναι άσχετο; Ένα – ένα τα ερωτήματα παρακαλώ.

Λοιπόν το πουλάκι μου γνωρίζει εκ των έσω -και βάζει την φτερούγα του στην φωτιά- πως ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης δεν έχει καμία συγκεκριμένη ιδέα τι να κάνει με το κτίριο του “Ευαγγελισμού”.

Παλαιότερα είχε πέσει στο τραπέζι η ιδέα της φοιτητικής Εστίας που βέβαια εγκαταλείφθηκε καθώς το οικοδόμημα είναι πολύ μικρό για να καλύψει τέτοιες ανάγκες.

Τα τελευταία χρόνια περιφερόταν η ιδέα ενός “πολιτιστικού κέντρου” του Πανεπιστημίου με χώρους για εκδηλώσεις, διαλέξεις, εκθέσεις κλπ, με αίθουσα ικανής χωρητικότητας για βραβεύσεις σπουδαίων επιστημόνων, προσκεκλημένων του πανεπιστημίου, παρουσία κοινού.

Αυτή την αρκετά θολή και γενικόλογη ιδέα ζήτησε ο κος Πρύτανης από την αρμόδια τεχνική υπηρεσία του πανεπιστημίου να ξεκινήσει την υλοποίηση της πράγμα που έφερε στην επιφάνεια τον ερασιτεχνικό τρόπο με τον οποίο έχουν χειριστεί το θέμα οι αρμόδιοι ( ; ) του ιδρύματος.

Η χρήση του “Ευαγγελισμού” ως χώρου εκδηλώσεων προϋποθέτει πολύ σημαντικές αλλαγές στο κτίριο (πχ έξοδο κινδύνου) αλλά και άδεια από την αρχαιολογία.

Η πολύ γρήγορη “τακτοποίηση” του όλου θέματος -όπως πίστευε ο κος Πρύτανης- δεν φαίνεται πια και τόσο ρεαλιστική.

Αντίθετα μάλλον θα επιβεβαιωθούν όσοι -όπως η κα Σταρίδα- έχουν προβλέψει το κακό τέλος αυτής της υπόθεσης. Έγραφε στο facebook, λίγες ώρες μετά την αστυνομική επιχείρηση, ότι: “…Αν το Πανεπιστήμιο στο οποίο ανήκει το κτίριο δεν έχει έτοιμες μελέτες αποκατάστασης και χρήσεων (που κόβω το κεφάλι μου πως δεν έχει τίποτα απολύτως), σε 2 χρόνια θα αρχίσει να καταρρέει…”

Εμείς πάντως θέλουμε να διαβεβαιώσουμε την κα Σταρίδα πως το κεφάλι της δεν κινδυνεύει!

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon