cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Σα 18.05 2024

Ενημέρωση Μαμουλάκη για τη δράση των Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου

Η βία κατά των γυναικών και των παιδιών βρέθηκε στο επίκεντρο συνάντησης του βουλευτή Ηρακλείου, Χάρη Μαμουλάκη με την πρόεδρο του Συνδέσμου Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου, Μαίρη Παχιαδάκη…

Ενημέρωση Μαμουλάκη για τη δράση των Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου

Συνάντηση με την πρόεδρο του Συνδέσμου Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου, Μαίρη Παχιαδάκη με θέμα τη βία κατά των γυναικών και των παιδιών, είχε την Πέμπτη, ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία και βουλευτής Ηρακλείου, Χάρης Μαμουλάκης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, στην οποία συμμετείχε και ο συντονιστής έργων του Συνδέσμου, Νίκος Σπετσίδης, ο Χάρης Μαμουλάκης ενημερώθηκε για τα αποτελέσματα της δράσης του Συλλόγου κατά το 2022 και τις προκλήσεις που διαμορφώνονται, τόσο σε τοπικό όσο και σε εθνικό επίπεδο.

Παράλληλα, η κα Παχιαδάκη παρουσίασε τις προτάσεις του Συνδέσμου που αφορούν την περαιτέρω διερεύνηση του φαινομένου της κακοποίησης γυναικών και παιδιών, τον συντονισμό των εμπλεκομένων φορέων σε ένα μοντέλο αντιμετώπισης και προστασίας των θυμάτων βίας.

Στο επίκεντρο της συζήτησης, βρέθηκαν επίσης η ανάπτυξη δράσεων ευαισθητοποίησης της κοινωνίας, η εκπαίδευση των στελεχών, καθώς η διενέργεια κοινωνικού διαλόγου με στόχο την μηδενική ανοχή στην κακοποίηση.

Ο Χάρης Μαμουλάκης από την πλευρά του, αναφέρθηκε στις κοινοβουλευτικές πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί, ενώ δεσμεύτηκε να παραμείνει στο πλευρό του Συνδέσμου με σκοπό να ενισχύσει την δράση του.

Όπως ανέφερε σε δήλωσή του, «ο αγώνας για την εξάλειψη κάθε μορφής βίας, σωματικής, λεκτικής, ή ψυχολογικής είναι διαρκής. Η βία κατά των γυναικών και των παιδιών, συνιστά επίθεση στα θεμελιώδη δικαιώματα με καταστροφικά αποτελέσματα».

Ο βουλευτής Ηρακλείου τόνισε τέλος ότι «έχουμε την υποχρέωση να παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις για να αντιμετωπίσουμε το φαινόμενο», συμπληρώνοντας την ανάγκη στήριξης των δομών προστασίας, αλλά και της ενίσχυσης των δράσεων που αντιμετωπίζουν τις αιτίες.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon