cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Σα 18.05 2024

Ρέθυμνο: Στο επίκεντρο η διαχείριση περιστατικών βίας κατά γυναικών

Για την αποτελεσματικότερη διαχείριση περιστατικών βίας κατά των γυναικών, πραγματοποιήθηκαν σεμινάρια σε αστυνομικούς και υγειονομικούς υπαλλήλους από το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου…

Ρέθυμνο: Στο επίκεντρο η διαχείριση περιστατικών βίας κατά γυναικών

Με στόχο την αποτελεσματικότερη διαχείριση των περιστατικών βίας κατά των γυναικών, το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Ρεθύμνης, υλοποίησε κύκλο βιωματικών σεμιναρίων. 

Καταρτισμένα στελέχη του Κέντρου, προσέφεραν σεμινάρια βιωματικού χαρακτήρα, σε ομάδες 12-15 ατόμων, που απαρτίστηκαν από αστυνομικούς υπαλλήλους, που υπηρετούν στην Αστυνομική Διεύθυνση Ρεθύμνου, καθώς και υγειονομικούς υπαλλήλους του Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνου. Επελέγησαν επαγγελματίες εργαζόμενοι σε κομβικές υπηρεσίες, οι οποίοι πιθανότατα θα έρθουν σε επικοινωνία με γυναίκες που έχουν υποστεί οποιασδήποτε μορφής κακοποίηση.

Τα βιωματικά σεμινάρια περιελάμβαναν σύντομες θεωρητικές παρουσιάσεις, βιωματικές ασκήσεις, συζήτηση και αξιολόγηση, με στόχο την βαθύτερη κατανόηση και την ουσιαστική διαχείριση κάθε σταδίου περιστατικών κακοποίησης από την υποδοχή δηλαδή έως και την αντιμετώπιση ή την παραπομπή.

Στο πλαίσιο δράσεων που υιοθετεί η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Ρεθύμνης για την πρόληψη, ευαισθητοποίηση και ενημέρωση εργαζομένων σε αρμόδιες κοινωνικές δομές και υπηρεσίες για τη παθογένεια της κακοποίησης γυναικών, το Κέντρο Συμβουλευτικής, στο πλαίσιο συνεργασίας του με την Αστυνομική Διεύθυνση Ρεθύμνου υλοποίησε και στο παρελθόν αντίστοιχου περιεχομένου και στόχευσης σεμινάρια, που είχαν μεγάλη ανταπόκριση και συμμετοχή.

Επιπλέον, προγραμματίζονται δυο ακόμη σεμινάρια σε στελέχη του Νοσοκομείου τα οποία θα υλοποιηθούν τον προσεχή Αύγουστο και Σεπτέμβριο και ένα σεμινάριο στην Αστυνομία το οποίο θα προσφερθεί το Σεπτέμβριο.

Σύμφωνα με την αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής Άννα Ελευθεριάδου – Γκίκα υπήρξε συνεργασία και θερμό ενδιαφέρον για ένα τόσο ευαίσθητο θέμα, όπως είναι η κακοποίηση των γυναικών, το οποίο ελπίζεται σύντομα να αποτελεί αντικείμενο θεωρητικής μόνον εξέτασης και όχι πρακτικής αντιμετώπισης.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon