cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Κυ 19.05 2024

Επαναλειτουργεί το TALOS μετά από νέα απόφαση του ΣτΕ

Τέλος φαίνεται ότι μπαίνει στο σίριαλ με το άνοιγμα εκ νέου των κινηματογράφων ODEON TALOS PLAZA, καθώς το ΣτΕ έκρινε νόμιμη την έγκριση του τροποποιημένου Πολεοδομικού Σχεδίου, για να μπορούν να λειτουργήσουν…

Επαναλειτουργεί το TALOS μετά από νέα απόφαση του ΣτΕ

Νόμιμη έκρινε τελικά το Συμβούλιο της Επικρατείας, την έγκριση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης για την τροποποίηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδιασμού στην περιοχή του “Τάλως”, προκειμένου να μπορούν να λειτουργήσουν οι κινηματογράφοι.

Το συγκρότημα είχε ανεγερθεί παρανόμως σε περιοχή όπου προβλέπεται μόνο κατοικία από το Σχέδιο Πόλης, άρα δεν μπορούσε να συνεχίζει να λειτουργεί.

Ωστόσο ο Δήμος Ηρακλείου προχώρησε στην τροποποίηση του Σχεδίου Πόλεως, κάτι που ενέκρινε και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης.

Στο ΣτΕ είχε προσφύγει μετά από μια πολύχρονη δικαστική διαμάχη η ιδιοκτήτρια εταιρεία του ανταγωνιστικού πολυκινηματογράφου “Τεχνόπολις”, κατά των οργάνων της διοίκησης του Δήμου Ηρακλείου ο οποίος παλαιότερα είχε επιτρέψει την ίδρυση πολυκινηματογράφου στην περιοχή “Τάλως”.

Με την προσφυγή αυτή ζητούσαν να ακυρωθεί και να μπλοκάρουν την επαναλειτουργία των κινηματογράφων του εμπορικού κέντρου.

Σε προηγούμενη απόφασή του άλλώστε, το ΣτΕ χαρακτήριζε παράνομη τη λειτουργία πολυκινηματογράφου σε περιοχή όπου προβλέπεται μόνο κατοικία, ενώ είχε αποφασίσει αρνητικά και για τον δεύτερο τρόπο που είχε επιχειρηθεί να λυθεί το θέμα, μέσω του αιτήματος “τακτοποίησης” των αυθαιρέτων κτισμάτων.

Πλέον, προχωρά κανονικά η σημειακή τροποποίηση του γενικού πολεοδομικού σχεδίου στην περιοχή και ανοίγει ο δρόμος για την επαναλειτουργία των κινηματογράφων.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon