+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Σα 25.03 2023

Εσείς γνωρίζατε ότι η Ελλάδα σαρώνει στο ευρωπαϊκό ταεκβοντο;

Ο “δικός” μας Πέτρος Φιλιππάκης, διεθνής αθλητής στο άθλημα TAEKWONDO ITF, κατάφερε να “μαζέψει” μερικά από τα μετάλλια που κατέκτησε η Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Taekwon-Do ITF στην Κροατία

Εσείς γνωρίζατε ότι η Ελλάδα σαρώνει στο ευρωπαϊκό ταεκβοντο;

Για το κλείσιμο της ημέρας σας έχουμε το καλύτερο!!! Και μάλιστα αποκλειστικό, από εκείνα που χαίρεσαι να γράφεις και να μαθαίνεις. Γιατί;

Γιατί έχει να κάνει με το μέλλον αυτής της χώρας, τα παιδιά της, τους αυριανούς πολίτες της. Τις ειδήσεις εκείνες που σε γεμίζουν αισιοδοξία, γιατί σκέφτεσαι ότι υπάρχουν παιδιά που προσπαθούν. Δεν το βάζουν κάτω και παρά όλες τις δυσκολίες στο τέλος τα καταφέρνουν. Παιδιά πρότυπα που γεμίζουν περηφάνεια τους γονείς τους αλλά και εμάς που μαθαίνουμε την ιστορία τους και μοιραζόμαστε την χαρά τους. Παιδιά που όμως δεν προβάλλονται όσο θα έπρεπε από τα ΜΜΕ γιατί δεν πουλάνε τόσο. Και για αυτό το δικό μας χρέος είναι διπλό. Θα μιλήσουμε λοιπόν για την ιστορία του 17χρονου Πέτρου Φιλιππάκη από την Χερσόνησο Ηρακλείου.

Πριν πούμε την ιστορία του όμως, θα μεταφερθούμε στο Πόρεκ της Κροατίας όπου εκεί συμβαίνουν εντυπωσιακά πράγματα. Δεν τα μαθαίνουμε όμως γιατί το… ταεκβοντο δεν είναι και ποδόσφαιρο, ούτε μπάσκετ.

Εκεί λοιπόν αυτές τις ημέρες διεξάγεται Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Taekwon-Do ITF Ανδρών, Γυναικών, Εφήβων, Νεανίδων και Βετεράνων με την συμμετοχή αθλητών και αθλητριών από 27 χώρες.
Η Ελλάδα ήταν η μεγάλη πρωταγωνίστρια της πρεμιέρας, κατακτώντας 39 συνολικά μετάλλια (14 χρυσά, 11 αργυρά και 14 χάλκινα), ανεβαίνοντας στην κορυφή της κατάταξης, αφήνοντας πολύ πίσω τις άλλες χώρες.

Η Εθνική μας ομάδα ήταν η μεγάλη πρωταγωνίστρια και την τρίτη αγωνιστική ημέρα όπου πρόσθεσε 29 νέα μετάλλια (10 χρυσά, 8 αργυρά και 11 χάλκινα) στο ενεργητικό της φθάνοντας έτσι τα 81 συνολικά μετάλλια (27 χρυσά, 25 αργυρά και 29 χάλκινα), παραμένοντας στην κορυφή της κατάταξης και διατηρώντας την μεγάλη διαφορά που έχει από τις χώρες που την ακολουθούν.

Ο “δικός” μας Πέτρος Φιλιππάκης, διεθνής αθλητής στο άθλημα TAEKWONDO ITF, κατάφερε να “μαζέψει” μερικά από αυτά τα μετάλλια. Ένα χρυσό και δύο χάλκινα μπήκαν στην ήδη πλούσια συλλογή του. Οι διακρίσεις του; Πραγματικά ζαλίζουν. Και πως να μην ζαλίζουν… το παιδί, έφηβος τώρα, ξεκίνησε το 2009 από την ηλικία των 5 ετών. Στην αρχή από περιέργεια και όσο περνούσαν τα χρόνια το έβλεπε πιο σοβαρά. Αρχικά οι ήττες του ήταν περισσότερες από τις νίκες. Ποτέ όμως δεν σκέφτηκε να τα παρατήσει και πείσμωνε για να γίνει καλύτερος. Μέχρι που τα κατάφερε.

Όταν τα άλλα παιδιά της ηλικίας του έπαιζαν με τους φίλους ο Πέτρος έδινε όλο του το είναι στις προπονήσεις και στους αγώνες. Και βέβαια ο χρόνος του ήταν περιορισμένος ακόμα και για τις σχολικές του υποχρεώσεις. Το συγκεκριμένο άθλημα όμως, το οποίο, να πούμε κάτι που δεν γνωρίζαμε ούτε και εμείς, δεν έχει τραυματισμούς, τον δίδαξε πειθαρχία, σεβασμό και τον γέμισε με αυτοπεποίθηση.

Και μετά από όλους αυτούς τους κόπους χρόνων έφτασε και η στιγμή που άρχισε να μαζεύει μετάλλια, διεθνείς διακρίσεις και να είναι πλέον ένας ολοκληρωμένος πρωταθλητής. Το βάρος της επιτυχίας δεν τον τρομάζει, αντιθέτως αισθάνεται περήφανος που φέρνει μετάλλια για την χώρα του. Αυτή είναι η προσωπική του λύτρωση!!!

Για μια χώρα όπου η επίσημη Πολιτεία της, όπως μπορείτε να φανταστείτε ότι συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις, είναι απούσα. Περιφέρεια και Δήμος δεν έχουν καλέσει αυτά τα παιδιά έστω για μια ηθική υποστήριξη και αναγνώριση για αυτά που πετυχαίνουν με δικό τους προσωπικό και οικονομικό κόστος βεβαίως – βεβαίως.

Να πούμε πως ο Πέτρος φέτος θα δώσει πανελλήνιες για τα σώματα ασφαλείας και εάν δεν τα καταφέρει, όπως μας αναφέρουν οι γονείς του, σκέφτεται να αξιοποιήσει το άνευ, που ήδη έχει κερδίσει από την πρώτη θέση στο Πανευρωπαϊκό που έγινε το 2021 στο Ηράκλειο, για να φοιτήσει στην Νομική. Όσο για το… ταεκβοντο δεν σκοπεύει να το αφήσει, μάλιστα σκοπεύει να συνεχίσει τον πρωταθλητισμό γιατί πλέον έχει γίνει τρόπος ζωής για αυτόν.

Εμείς με την σειρά μας να του ευχηθούμε κάθε επιτυχία και καλή σταδιοδρομία σε ότι και αν αποφασίσει να κάνει! Να δώσουμε θερμά συγχαρητήρια όμως και στους προπονητές του, Στασινόπουλο Δημήτρη και Στασινοπούλου Βασιλική αλλά και στον αθλητικό σύλλογο TAEKWONDO ITF Χερσονήσου Ηρακλείου που τον ανέδειξαν. Και φυσικά στους γονείς του Νίκο και Σοφία.

Κλείνουμε με την ευχή και την ελπίδα και άλλα παιδιά να ακολουθήσουν το παράδειγμα του Πέτρου!!!

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon