cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Σα 18.05 2024

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα για καλλιέργεια και διακίνηση ναρκωτικών

Πέντε συλλήψεις για σύσταση εγκληματικής ομάδας με δράση στην καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και διακίνηση ναρκωτικών – Εντοπίστηκαν δύο φυτείες με 744 δενδρύλλια κάνναβης και περισσότερα από 30 κιλά χασίς…

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα για καλλιέργεια και διακίνηση ναρκωτικών

Ολοκληρώθηκε το πρωί της Πέμπτη, συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση η οποία οργανώθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου και εξελίχθηκε σε Ηράκλειο και Ρέθυμνο.

Αποτέλεσμα της επιχείρησης ήταν η σύλληψη πέντε ατόμων (3 ημεδαποί και 2 αλλοδαποί), μέλη ομάδας που δραστηριοποιείται στην καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και την κατοχή και διακίνηση κάνναβης.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση στην οποία συμμετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου, του Τμήματος Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας Κρήτης, των Τμημάτων Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ηρακλείου και Μεσσαράς, της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκλήματος Ηρακλείου και λοιπών Αστυνομικών Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ρεθύμνης.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης πραγματοποιήθηκε έρευνα σε θερμοκήπιο σε περιοχή του Δήμου Αγίου Βασιλείου όπου βρέθηκαν να καλλιεργούνται επιμελώς δύο φυτείες κάνναβης αποτελούμενες συνολικά με επτακόσια σαράντα τέσσερα (744) δενδρύλλια κάνναβης στο στάδιο της ανάπτυξης, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Επιπλέον εντοπίστηκε ειδικά διαμορφωμένος χώρος στο θερμοκήπιο ο οποίος χρησιμοποιείτο ως αποξηραντήριο, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά τριάντα κιλά και εκατόν πενήντα γραμμάρια (30.150 γραμμάρια) ακατέργαστης κάνναβης. Στον ανωτέρω χώρο βρέθηκαν και συνελήφθησαν οι αλλοδαποί.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των ημεδαπών, βρέθηκαν και κατασχεθήκαν συνολικά 9 κυνηγετικά όπλα, 23 φυσίγγια, 3 κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ ως προερχόμενο από παράνομες δραστηριότητες.

Επιπλέον, κατασχέθηκαν τρία οχήματα ως μέσα διάπραξης παράνομων ενεργειών.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon