cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Σα 18.05 2024

Φραγκίσκος Λαμπρινός: Αναγκαία η αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας

Ζήτημα τιμής, χαρακτήρισε την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας ο Φραγκίσκος Λαμπρινός, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που συνδιοργάνωσε ο Δικηγορικός Σύλλογος με την Εισαγγελία Πρωτοδικών Ηρακλείου…

Φραγκίσκος Λαμπρινός: Αναγκαία η αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας

«Δεν θα σταματήσω να επισημαίνω ότι η ενδοοικογενειακή βία είναι ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα του τόπου μας κι ότι θα πρέπει να βρίσκεται διαρκώς στην πρώτη γραμμή του δημοσίου διαλόγου».

Αυτό δήλωσε ο Φραγκίσκος Λαμπρινός, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για την ενδοοικογενειακή βία που συνδιοργάνωσε ο Δικηγορικός Σύλλογος με την Εισαγγελία Πρωτοδικών Ηρακλείου, παρουσία εκπροσώπων της Βρετανικής Αστυνομίας.

Όπως επισήμανε ο κ. Λαμπρινός, η Δικαιοσύνη τα τελευταία χρόνια επιβάλλει σκληρές ποινές, ωστόσο το ζητούμενο είναι η πρόληψη.

«Οι δράστες συνήθως αντιμετωπίζουν ψυχικής φύσεως προβλήματα, σε συνδυασμό με εθισμούς (ναρκωτικά, αλκοόλ, τζόγος). Αυτό σημαίνει ότι αν το οικογενειακό περιβάλλον ή οι Αρχές επέμβουν έγκαιρα και πειστεί ο δράστης να λάβει βοήθεια, πολλά εγκλήματα μπορούν να αποτραπούν», σημείωσε ο ίδιος.

Ο κ. Λαμπρινός κάλεσε τα θύματα, εκτός από την Αστυνομία και τις τηλεφωνικές γραμμές βοήθειας, να απευθύνονται και στην Εισαγγελία Ηρακλείου η οποία διαθέτει εξειδικευμένο γραφείο, στο οποίο μπορούν να συναντήσουν ειδικούς.

«Αν στο οικογενειακό ή κοινωνικό περιβάλλον μας περιβάλλον γνωρίζουμε ότι υπάρχει ενδοοικογενειακή βία, έχουμε καθήκον να ενημερώσουμε τις Αρχές. Δεν χρειάζεται να γίνει μήνυση από το θύμα, το αδίκημα διώκεται αυτεπάγγελτα», πρόσθεσε ο Φραγκίσκος Λαμπρινός.

«Η ανάδειξη και η αντιμετώπιση του προβλήματος της ενδοοικογενειακής βίας, όπως και κάθε μορφής βίας δεν είναι απλώς αναγκαιότητα. Είναι ζήτημα τιμής για την κοινωνία μας», κατέληξε.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon