cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Τε 08.05 2024

Γρ. Πασπάτης: Ο διασυρμός του Βενιζέλειου πρέπει να σταματήσει

Να σταματήσει άμεσα και πειστικά η απαξίωση και ο διασυρμός του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου, ζητά με ανάρτησή του στο διαδίκτυο, ο διευθυντής της Γαστρεντερολογικής Κλινικής του νοσοκομείου, Γρηγόρης Πασπάτης…

Γρ. Πασπάτης: Ο διασυρμός του Βενιζέλειου πρέπει να σταματήσει

Να σταματήσει άμεσα και πειστικά η απαξίωση και ο διασυρμός του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου, ζητά με ανάρτησή του στο διαδίκτυο, ο διευθυντής της Γαστρεντερολογικής Κλινικής του νοσοκομείου, Γρηγόρης Πασπάτης.

Ο ίδιος αναφέρεται σε στοιχεία και αριθμούς, εξηγώντας γιατί το νοσοκομείο πρέπει να ενισχυθεί με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Παράλληλα τονίζει ότι, δεδομένου του μητροπολιτικού χαρακτήρα της πόλεως του Ηρακλείου, «σκέψεις ότι το ΠΑΓΝΗ μπορεί να μείνει το μόνο νοσοκομείο της πόλης απάδουν της σοβαρότητας».

Αναλυτικά η ανάρτησή του Γρηγόρη Πασπάτη:

«Μερικά στοιχεία για να καταλαβαινόμαστε…

Τον περασμένο μήνα τον Οκτώβριο, ένα πολύ «δύσκολο» μήνα για το ίδρυμα που εργάζομαι, στη γαστρεντερολογική κλινική έγιναν οι παρακάτω ιατρικές πράξεις:

  1. Κολονοσκόπησεις/ επεμβατικές παρεμβάσεις: 553
  2. Γαστροσκοπήσεις/ επεμβατικές παρεμβάσεις: 285
  3. ERCP:41
  4. Ενδοσκοπικοί υπέρηχοι: 19
  5. Ενδοσκοπικές κάψουλες: 7
  6. Εγχύσεις βιολογικών παραγόντων σε φλεγμονώδη νοσήματα του εντέρου: 111
  7. 55 νοσηλείες στην κλινική σύνθετων περιστατικών

Το 50% των ασθενών που υποβάλλονται σε σύνθετες ενδοσκοπικές παρεμβάσεις προέρχονται από μέρη εκτός του νομού Ηρακλείου. Δεν αναφέρονται τα δεδομένα των εξωτερικών ιατρείων γενικών και ειδικών.

Γιατί τα αναφέρω τα παραπάνω; Για να δείξω ότι για να συνεχισθεί το έργο αυτό χρειάζεται η ενίσχυση σε ποιοτικά αναβαθμισμένο ιατρικό αλλά και νοσηλευτικό προσωπικό.

Εννοείται ότι υπάρχουν και άλλα τμήματα στο νοσοκομείο με παρόμοιο έργο και να θυμόμαστε πάντα ότι η μάχιμη ιατρική είναι αξιωματικά team job.

ΥΓ: Δεδομένου του μητροπολιτικού χαρακτήρα της πόλεως του Ηρακλείου, σκέψεις ότι το ΠΑΓΝΗ μπορεί να μείνει το μόνο νοσοκομείο της πόλης απάδουν της σοβαρότητας. Ο διασυρμός του Βενιζελείου νοσοκομείου πρέπει άμεσα και πειστικά να σταματήσει γιατί απλά δεν του πρέπει».

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon