cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Σα 20.04 2024

Η Περιφέρεια Κρήτης αναδεικνύει τις περιοχές UNESCO

Η Περιφέρεια αναδεικνύει την ταυτότητα της ενδοχώρας της και των αυθεντικών χαρακτηριστικών των περιοχών UNESCO Κρήτης (Σαμαριά-Ψηλορείτης-Αστερούσια-Σητεία), με επίκεντρο τη στρατηγική συνεργασία με το National Geographic…

Η Περιφέρεια Κρήτης αναδεικνύει τις περιοχές UNESCO

Με στόχο την ανάδειξη της ταυτότητας της ενδοχώρας του νησιού της Κρήτης και των αυθεντικών της χαρακτηριστικών, οι Περιοχές UNESCO Κρήτης (Σαμαριά-Ψηλορείτης-Αστερούσια-Σητεία) είχαν ξεχωριστή παρουσία, με δικό τους περίπτερο, στον χώρο του εναλλακτικού τουρισμού, στην μεγάλη έκθεση τουρισμού ΙΤΒ στο Βερολίνο.

Η παρουσία στο Βερολίνο πραγματοποιήθηκε μέσω της Περιφέρειας Κρήτης που μεταξύ άλλων προβάλλει ως πρεσβευτές τις τέσσερις περιοχές που είναι αναγνωρισμένες από την UNESCO. Μάλιστα το εν λόγω περίπτερο ψηφίστηκε στα 10 καλύτερα της έκθεσης για τον φιλικό προς το περιβάλλον σχεδιασμό του.

Στο πλαίσιο του ίδιου έργου (Branding Περιοχών UNESCO Κρήτης που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κρήτης) υλοποιείται ήδη η στρατηγική συνεργασία με το National Geographic με σειρά στοχευμένων καταχωρήσεων στη διεθνή έκδοση του περιοδικού, προβολή βίντεο στο τηλεοπτικό του κανάλι καθώς και δύο εκτεταμένες διαδικτυακές καμπάνιες προβολής των τεσσάρων περιοχών UNESCO Κρήτης.

Οι συγκεκριμένες καμπάνιες μέτρησαν περισσότερες από 9 εκατομμύρια εμφανίσεις σε Μεγάλη Βρετανία, Γαλλία, Ιταλία και Γερμανία, μέσα από την ιστοσελίδα και τα social media του National Geographic.

«Η Κρήτη, για να αναδείξει όλα τα ασύγκριτα πλεονεκτήματά της στον Τουρισμό, πρέπει να ”ξεδιπλώσει” τη σεζόν της στον χώρο, τον χρόνο και τις θεματικές μορφές Τουρισμού της», δήλωσε ο αντιπεριφερειαρχης Τουρισμού Κυριάκος Κώτσογλου, επισημαίνοντας παράλληλα ότι «οι περιοχές UNESCO που διαθέτει η Κρήτη, είναι η πιο υπέροχη και παγκόσμια κληρονομιά της για να το πετύχει».

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με τους αρμόδιους στην Περιφέρεια, μέσα από την διαδικτυακή πύλη, τη δημιουργία έντυπου και οπτικοακουστικού υλικού για τις 4 περιοχές καθώς και σειρά από άλλες δράσεις προβολής που θα ακολουθήσουν, θα ενισχύεται διαρκώς η ενιαία ταυτότητά τους ως αντιπροσωπευτική μίας Κρήτης αυθεντικής, γεμάτης από εναλλακτικές δραστηριότητες και προσωποποιημένες εμπειρίες που μπορούν να απολαύσουν οι επι-σκέπτες της ενδοχώρας του νησιού.

Το περίπτερο των Περιοχών UNESCO Κρήτης στο Βερολίνο στελέχωσαν εκπρόσωποι των περιοχών, ειδικοί σύμβουλοι της Περιφέρειας Κρήτης και τα στελέχη από την ΕΥΔ Προγράμματος «Κρήτη» η αντιπρόσωπος του National Geographic καθώς και ειδικοί που έχουν αναλάβει την μελέτη για την δημιουργία πεζοπορικών διαδρομών στις περιοχές

Τέλος στο πλαίσιο της έκθεσης συμφωνήθηκε με εκπροσώπους της UNESCO και της Google η περαιτέρω στοχευμένη προβολή των 4 Περιοχών UNESCO Κρήτης μέσα από την διαδικτυακή πλατφόρμα Google Arts & Culture.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon