cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Δε 12.05 2025

Ηράκλειο: Κραυγή αγωνίας των εργαζομένων στην Καθαριότητα

Στην τεράστια έλλειψη προσωπικού και υπεράσπιση της εργασίας των εργαζόμενων στην Καθαριότητα του Δήμου Ηρακλείου, αναφέρεται ο Σύλλογος Εργαζομένων, κάνοντας λόγο για πολιτικά παιχνίδια σε βάρος της υπηρεσίας και των εργαζομένων…

Ηράκλειο: Κραυγή αγωνίας των εργαζομένων στην Καθαριότητα

Ανακοίνωση για την κατάσταση στην Καθαριότητα στον Δήμο Ηρακλείου, με τις ανεξέλεγκτες χωματερές και το υποστελεχωμένο προσωπικό και υπεράσπιση της εργασίας των εργαζόμενων, εξέδωσε ο Σύλλογος Εργαζομένων Καθαριότητα και Εργατοτεχνιτών Ηρακλείου.

Στην εκτενή ανακοίνωση του ΣΕΚΕΤ, αναλύεται πλήρως η κατάσταση στην Καθαριότητα με την τεράστια έλλειψη προσωπικού, ενώ ενημερώνει τους δημότες με αριθμούς, για το πως λειτουργεί η υπηρεσία και τις απαιτήσεις της.

Παράλληλα αφήνει σαφείς αιχμές σε όλες της δημοτικές αρχές διαχρονικά, που ευθύνονται για την απαξίωση και εγκατάλειψη της υπηρεσίας, κατηγορώντας τις για τις σχέσεις εργασίας και την ανασφάλεια που επικρατεί.

Τέλος, επισημαίνει το τι συμβαίνει σε άλλους μεγάλους δήμους της χώρας, όσον αφορά τις παρεχόμενες υπηρεσίες, το προσωπικό και τον μηχανολογικό εξοπλισμό, σημειώνοντας ότι όλοι οι εργαζόμενοι παλεύουν καθημερινά για να κρατήσουν την πόλη καθαρή ακόμα και με το 1/3 των απαραίτητων εργαζομένων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΕΚΕΤ:

«Ο σύλλογος έχει υποχρεώσει να ενημέρωση τους δημότες του Ηρακλειου για την σημερινή κατάσταση με της ανεξέλεγκτες χωματερές και το υποστελεχωμένο προσωπικό που δημιουργήθηκε διαχρονικά στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Ηρακλειο των τέταρτο μεγαλύτερο δήμο της χώρας αλλά με τον πιο μικρό αριθμό εργαζόμενων απο άλλους μικροτερους Δήμους.

Ο δημος Ηρακλειου το 2011 έγινε Καλλικρατικός δημος άμεσα αυξηθηκαν οι ανάγκες του σε όλα τα μέτωπα και ένα απο αυτά είναι η καθαριότητα.

Αντίστοιχα ο δημος έμεινε στάσιμος από το 2011 λόγο του οργανισμού του μέχρι και σήμερα και το οργανόγραμμα του ήταν για μια πόλη 80 χιλιάδων κατοίκων.

Ο συλλογος διαχρονικά ήταν υπέρμαχος του οργανισμού εσωτερικής υπηρεσίας καθώς όλες οι δημοτικές παρατάξεις φοβόταν να αγγίξουν τον ηλεκτροφόρο οργανισμό εσωτερικής υπηρεσίας του δήμου ηράκλειου ΦΕΚ 2011 μετά από δυο χρόνια λειτουργίας του οργανισμού άρχισαν να φαίνονται τα πρώτα σημάδια σε οργανόγραμμα και αντίκτυπο σε παρεχόμενες υπηρεσίες στον δημότη,και από το 2013 φτάσαμε 2023 χωρίς να γίνει κάτι, πέρα από το 2019 που θα αναφέρουμε παρακάτω.

Κάθε δημοτική αρχή έκανε χρήση το τυράκι που τις έδινε η κυβέρνηση με σχέσεις εργασίες ανακυκλωμένους εργαζόμενους και με διάφορες άλλες ελαστικές μορφές εργασίας με σκοπό να αντικαταστούν το μόνιμο προσωπικό χωρίς να ανοίγουν θέσεις.

Κάποια στιγμή θα έφτανε και το πλήρωμα του χρόνου με τις πρακτικές αυτές που εφάρμοζαν όλα αυτά τα χρόνια οι δημοτικές αρχές από το 2011 και μετά καθώς η καυτή πατάτα είχε πεταχτεί από τον Δήμο Ηρακλειου αλλά και από την κυβέρνηση στις δικαστικές αίθουσες για να αποφασίσει για το μέλλον των εργαζόμενων στην καθαριότητα ήρθε η ημέρα τις 24 Μαρτίου του 2023 όπου εκδικάστηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα και η απόφαση ήταν αρνητική με αποτέλεσμα γίνει μαζική απόλυση των εργαζόμενων του Δημου όπου είχαν εργασιακή σχέση μέσο ΑΣΕΠ απο το 2015 και 2019 και ήταν έμπειρο προσωπικό οπως συνοδοί απορριμματοφόρων και οδοκαθαριστές.

Ο συλλογος πήρε μια πρωτοβουλία να ενεργοποίηση τους τότε βουλευτές του νόμου ηράκλειου και μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα πριν τα δικαστήρια του Μαρτίου στις 12/2/2023 να έχει κατατεθεί πανελλαδική νομοθετική ρύθμιση στην Βουλή για τους εργαζόμενους αυτούς αλλά και για την δικαίωση τους όπου θα τους πήγαινε σε μια προκήρυξη με μοριοδότηση.

Να αναφέρουμε ότι μας πρόλαβε η διαδικασία των εκλογών και το κλείσιμο της βουλής και δεν προχώρησε να πάει το θέμα προς συζήτηση στην Βουλή.

Το θέμα δεν έκλεισε και δεν θα κλείσει μέχρι να δικαιωθούν οι εργαζόμενοι για αυτό καλούμε όλους τους βουλευτές του νόμου ηράκλειου να πάρουν θέση ξανά για τους ομήρους συμβασιούχους και θα κληθούν σύντομα με πρόσκληση για να τοποθετηθούν σε ανοιχτή ομιλία αφού το θέμα είναι καθαρά νομοθετικό και κοινοβουλευτικό.

Είχαμε προειδοποίηση προς πασα κατεύθυνση ότι τον Μάρτιο αν τα ασφαλιστικά μέτρα είναι αρνητικά υπέρ της παραμονής των εργαζόμενων στην εργασία τους θα φανεί η απώλεια τους μετά από 4 μήνες δυστυχώς δεν εισακουστήκαμε.

Ο συλλογος με την δυναμική που τον διακρίνει δεν παράτησε ποτέ στην τύχη τους εργαζομενους αλλά κατάφερε να επαναφέρει μερικός ορισμένους από τους εργαζόμενους ξανά πίσω στην υπηρεσία καθαριότητας πάντα με νόμιμο τρόπο όπως ήταν τα νέα ασφαλιστικά μέτρα όπου κατατέθηκαν για παραμονή στην εργασία τους.

Η απαξίωση είναι ένα δοκιμασμένο συστατικό με κάποιους να τρίβουν τα χέρια τους νομίζοντας ότι θα εισχωρήσουν στην καθαριότητα του δήμου ηράκλειου. Και με οποίες συμφωνίες κάτω απο το εκλογικό τραπέζι ,η εξαργύρωση κάποιου συμβολαίου προεκλογικού.

Στης μπίζνες τους λέμε οτι εδώ είμαστε να αντιμετωπίσουμε κάθε αρπακτικό.

Και τους απαντάμε όπως έλεγε ένας Άγγλος συγγραφέας

(Η ευκαιρία έρχεται σε όλους, αλλά το να μετατρέπεις την ευκαιρία σε όφελος, είναι χάρισμα των λίγων).

Ενημερώνουμε τον δημότη Ηρακλειου πως λειτουργεί η υπηρεσία καθαριότητας, που στοχοποιείται καθημερινά με απαξιωτικά σχόλια από ορισμένα κρητικά σάιτ που νομίζουν ότι αποκλείοντας μας δεν θα ακουστεί η φωνή μας, όπου το μόνο που δεν έχουν γράψει είναι για μαύρη πανώλη, τύφο κλπ και από λίγους δημότες φωτογράφους που ορθός βγάζουν τα κακός κείμενα, αλλά ας βοηθούσαν και αυτοί σαν ενεργοί πολίτες τα βραδιά να φωτογράφιζαν και τους δημότες που εναποθέτουν τα μπάζα τους παράνομα.

Σύγκριση υποστελέχωσης

  • Καθημερινά γίνεται αποκομιδή 5.500 χιλιάδες κάδοι από 7.200 που υπάρχουν στον δήμο ηράκλειου.
  • Συνοδοί απορριμματοφόρου 75 εργαζόμενοι (μόνιμοι, αορίστου ,συμβασιούχοι 2015/2019)από 127
  • Οδηγοί 41 εργαζόμενοι( Μόνιμοι/αορίστου/συμβασιούχοι 2015/2019)από 82
  • 76 χιλιόμετρα οδόμετρικου οδοκαθαρισμού γίνεται από συνολικά 83 οδοκαθαριστές (μόνιμοι, ΟΑΕΔ συμβασιούχοι 2015/2019)από 142 ,στο κέντρο/σταυρό επιχειρούν 17 οδοκαθαριστές
  • 34 βάρδιες στις συνοικίες του Ηρακλείου όπου περιλαμβάνουν και τα ραντεβού, και αποκομιδής στο κέντρο και στον σταυρο της πόλης με περισυλλογής απορριμμάτων και ανακύκλωσης. από 41 βάρδιες όπου υπήρχαν.
  • Ειδικό συνεργείο για την αφισορύπανση, τώρα δεν υπάρχει.
  • Συνεργείο έξτρα κάθε Σάββατο σε διαφορετική συνοικία με 9 οδοκαθαριστές,διάρκεια 1 χρόνος,λόγο ελλείψεις προσωπικού σταμάτησε
  • Οδοκαθαρισμος με 2 ειδικά μηχανήματα σάρωθρα,από τα 3.
  • Καθημερινή συντήρηση οχημάτων και επισκευών από όλες τις τεχνικές ειδικότητες που χρειάζεται ένα συνεργείο που απαρτιζόταν από 21 εργαζόμενους και έμειναν 14.
  • Το 2021 η εργαζόμενοι στην καθαριότητα περισυλλέξαμε 3.071 τόνους ογκώδη,το 2022 3,745 τόνους ογκώδη και φέτος πρώτου κλείσει ο χρόνος έχει ξεπεράσει τους 4 χιλιάδες τόνους συνεχίζουμε δεν σταματάμε.
  • Ένας κάδος απορριμμάτων 1100L θέλει κατά Μ.Ο 30 με 35 δημότες για να τον γεμίσουν.
  • Ένας δημότης παράγει 512 κιλά τον χρόνο σκουπίδια.

Υπήρξε πιλοτικό πρόγραμμα με τους συναδέλφους μας να είναι πρόθυμοι να βγουν έξτρα βάρδιες με 1 απορριμματοφόρο μόνο για ογκώδη με εβδομαδιαίο πρόγραμμα με ραντεβού και στάθμευση για να εναποθέτουν τα ογκώδη τους οι δημότες σε ένα σημείο τις γειτονιάς τους που περίμενε το απορριμματοφόρο ,δυστυχώς δεν κράτησε πάνω απο 8 μήνες,στους 4 πρώτους μήνες ήταν η συμμετοχή των δημοτών ήταν κάπως ικανοποιητική αλλά μετά και αυτό δεν το αγκάλιασε ο δημότης και προέλευση τους ήταν σχεδόν μηδενική.

Παρόλο την υποστελέχωση σε προσωπικό ο σταθμός μεταφόρτωσης απορριμμάτων (ΣΜΑ)λειτουργεί κανονικά με το φιλότιμο και την αυταπάρνηση που δείχνουν οι συνάδελφοι μας.

Καθημερινά φεύγουν από τον σταθμό 245 τόνοι Μ.Ο απορριμμάτων προς Πέρα Γαληνούς.

45 τόνοι ανακύκλωσης Μ.Ο περισυλλογής την ημέρα.

Το πιλοτικό πρόγραμμα κομπόστ απορριμμάτων και αυτό πλαισιώνετε με την παρουσία εργαζομένου έξτρα.

Η μεθοδικότητα των εργαζόμενων στον καθαρισμό των λαϊκών παραμένει σε υψηλό επίπεδο μετά το τέλος κάθε λαϊκής.

Με αγώνες καταφέραμε να πείσουμε την δημοτική αρχή να κάνει ανανέωση του στόλου απορριμμάτων και μηχανημάτων έργων και για την ασφάλεια των εργαζόμενων καθώς τα εργατικά ατυχήματα ήταν παρά πολλά στο μεροκάματο του τρόμου που βιώνουμε καθημερινά.

Για τις ανεξέλεγκτες 300 χωματερές οι συνάδελφοι είχαν την επάρκεια να δουλεύουν κάθε μέρα με 4 φορτηγά και δυο μηχανήματα έργου JSB και ένα φορτηγό με ένα μηχάνημα έργου JSB το μεσημέρι σαν δεύτερη βάρδια την ημέρα. Η σημερινή η κατάσταση έχει 2 φορτηγά με ένα μηχάνημα έργου JSB και παρόλα αυτά με την υπερπροσπάθεια και αυταπάρνηση των συναδέλφων μας αφού την μια μέρα καθαρίζεται η αυτοσχέδια χωματερή και την επόμενη είναι με περισσότερα ογκώδη αφού ο συνδημότης μας κάνει πράξη τα προγράμματα της κυβέρνησης (Ανακαινίζω Εξοικονομώ)(Αλλάζω συσκευές θερμοσίφωνες κουζίνες ψυγεία)και η άλλη κατηγορία συνδημοτών μας είναι η κηπουρικές εργασίες με τόνους κλαδιά διάσπαρτα δίπλα από κάδους, και φυσικά ότι έχει κάποιος μέσα στο σπίτι του για ανακαίνιση ντουλάπια κουζίνες παραθυρόφυλλα, νιπτήρες μπανιέρες, στρώματα και ότι άλλο έχει, ακολουθώντας την μέθοδο του κλέφτη βγαίνει τα βραδιά χωρίς να γίνει ποτέ αντιληπτός από όλες της γειτονιές του Ηρακλειου και αφήνει την προίκα του δίπλα στους κάδους αδιαφορώντας για τον συνάνθρωπο του δίπλα.

Και επειδή συγκεκριμένο σάιτ μας αναφέρει συνέχεια μια περιοχή του Ηράκλειου, φυσικό είναι εκλογές έχουμε τι πουλάει τώρα η καθαριότητα και το προ μόσιον των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων (είναι πολλά τα λεφτά Άρη) στο θέμα μας λοιπόν είναι η Ερυθραίας και τα παράπλευρα της) ενημερώνουμε ότι τους τελευταίους 4 μήνες έχουν μαζευτεί 19 φορές τα ογκώδη με συνολικό τονάζ 52 τόνους με ότι συνεπάγεται αυτό αφού πληρώνονται από τα ανταποδοτικά τέλη.

Με την συγκεκριμένη ανάλυση είχαμε όφελος να το κάνουμε προς σεβασμό των συνάδελφων μας αφού δεν αναγνωρίζεται η εργασία τους απλά απαξιώνονται απο τους κονδυλοφόρους, ξεχνωντας να γράψουν οτι μόλις φύγουν οι εργαζομενοι μας απο την αυτοσχέδια χωματερή την επόμενη μέρα έχει πιο πολλά ογκώδη.

Τα πράσινα σημεία είναι κάτι που θα λειτουργούσε σαν βαλβίδα εκτόνωσης της καταστάσεώς αφού θα μάζευαν τεράστιο όγκο από τα ογκώδη και τα μπάζα, όχι βέβαια το παράδειγμα της Κύπρου όπου είχε 22 σημεία και τα είχε ιδιώτης και τα διάλυσε μέσα σε 4 χρόνια και τώρα ξαναγύρισαν στο δημόσιο φορέα και στους Δήμους.

Εδω να αναφέρουμε ότι υπάρχει λύση με τα οικόπεδα διαμάντια του Δήμου που (τυχόν)είναι καταπατημένα; Και είναι πρώτης τάξεως να γίνουν πράσινα σημεία για τα ογκώδη, μπάζα και φυσικά την κατασκευή τους και την μελέτη τους να γίνει από τους καταπατητές τους και να επωμιστούν το κόστος κατασκευης τους.

Περιμένουμε νέα από κάποιον υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο που θα πήγαινε κάποιον Αύγουστο στον εισαγγελέα για αυτά να μπορούμε και εμείς με την σειρά μας σαν θεσμικός φορέας να πιέσουμε την κατάσταση για το κοινό συμφέρον των δημοτών μας πραγματοποιώντας το πρώτο υπερσύγχρονο πράσινο σημείο.

Τέλη του 2017 πρόταση του συλλόγου στον τότε αντιδήμαρχο καθαριότητας ήταν να παρθεί ένας Τεμαχιστης ερπυστριοφόρος όπου έχει τη δυνατότητα τεμαχισμού ογκωδών αντικειμένων, αφού παράπλευρα του αμαξοστασίου λειτουργούσε πράσινο σημείο όχι τελειωμένο ,ο συγκεκριμένος τεμαχιστης αγοράστηκε με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων 400.000 χιλ ευρώ και βρέθηκε μέσα σε μια νύχτα στην ιδιωτική χωματερή των πέρα γαληνών. Με σχετικό έγγραφο του συλλόγου προς τι το όφελος να απομακρυνθεί ο συγκεκριμένος τεμαχιστης; η απάντηση ήταν ότι είχε χρεωθεί στον ΕΣΔΑΚ.

Με Αποτέλεσμα το ίδιο φορτίο με ογκώδη και με το ίδιο τονάζ εκεί που θα πήγαιναν δυο φορτηγά της υπηρεσίας καθαριότητας στους πέρα γαληνούς φορτωμένα με τεμαχισμένα ογκώδη να πηγαίνουν δέκα φορτηγά με ογκώδη και όλα αυτά με επιβάρυνση δημοτικών τελών.

Αξιοσημείωτο αναφοράς είναι ακόμα και ο δημότης όταν πετάει τα σκουπίδια του και αφήνει το καπάκι του κάδου ανοιχτό ιδιαίτερα τους χειμερινούς μήνες με το βρόχινο νερο να μπαίνει μέσα στους κάδους ανεβάζοντας το τονάζ του σε 130 χιλιάδες ευρώ έξτρα από ότι θα ήταν με κλειστο και όπως είναι κατανοητό φεύγουν από τον Κουμπαρα των ανταποδοτικών τελών.

Η διεύθυνση καθαριότητας και ανακύκλωση απασχολεί αυτή την στιγμή 198 μόνιμους/αορίστου με διάφορες ειδικότητες (συνοδοί απορριμματοφόρων, οδοκαθαριστές, χειριστές, κλητήρες χειριστές μηχανημάτων, τεχνίτες, επόπτες οδηγούς, φυλακες αμαξοστασίου)και μαζί με τους 78 ομήρους συμβασιούχους 2015 2019 με ειδικότητες (συνοδοί απορριμματοφόρων, οδοκαθαριστές) Και εδώ πλέον θα βγάλουμε όλοι τα συμπεράσματα μας αφού μπορούμε να καταλάβουμε τις τεράστιες διάφορες που έχουμε σε προσωπικό από πιο μικρούς δήμους της χώρας σε μόνιμο προσωπικό και χωρίς τους διπλάσιους συμβασιούχους που έχουν. Εξαρτάται και τι ζητάς σαν 4 μεγαλύτερος δημος της χώρας και τι διεκδικείς από την πολιτεία.

Ας αναλογιστούμε πως είναι καθαρός ο Δημος Πάτρας 511 μόνιμοι στην διεύθυνση καθαριότητας, καθώς ο συγκεκριμένος δημος απαριθμεί μαζί και με τους συμβασιούχους σε σύνολο στους 954 εργαζόμενους στην καθαριότητα και όταν έχεις τόσο προσωπικό δικαιωματικά αξίζει να λέγετε ότι είναι ο τρίτος μεγαλύτερος δημος στην χώρα όχι μόνο στα χαρτιά αλλά και στις διεκδικήσεις από το κεντρικό κράτος.

Ως σύλλογος θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και ανανέωση μηχανολογικού εξοπλισμού σε απαραίτητα οχήματα με μόνο στόχο την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους δημότες μας. Και όταν ο σύλλογος έκανε ερωτήσεις στην δημοτική αρχή για τον νόμο Σκουρλέτη το 2017 για πιο λόγο δεν συμπεριλήφθηκαν στην 3Κ οι 144 θέσεις μόνιμων στην καθαριότητα πήραμε απάντηση ότι δεν υπάρχουν θέσεις στον οργανισμό και δεν θα χωρούσαν οι οκτάμηνες συμβάσεις μέσο ΑΣΕΠ στο υπουργείο εσωτερικών στάλθηκαν 74 μόνιμες θέσεις για την καθαριότητα, όπου μεταφράστηκε σε τεράστια αδικία για τους εργαζόμενους του Δήμου μας που ήταν από το 2015 και έμειναν απ έξω. σε αντίθεση με τον Δήμο Πειραιά όπου έκανε χρήση του δικαιώματος που του έδινε η προκήρυξη της 3Κ με 177 θέσεις μόνιμων στην καθαριότητα,αλλά και ο δημος Βόλου με 133 θέσεις μονίμων στην καθαριότητα.

Για να ενημερωθεί ο κόσμος που ακούει συνέχεια για το πρώτο μέλημα που θα κάνουν οι υποψήφιοι Δήμαρχοι στην καθαριότητα για τον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου που βαλτώνει από το 2011 οπως προείπαμε και ο νέος οργανισμός προβλέπει 240 θέσεις μόνιμων στην καθαριότητας ας ρωτήσουν τους παλιούς εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους που τους έχουν και τώρα στην παράταξη τους, τι έκαναν όταν ήρθε το θέμα ο ΟΕΥ στο δημοτικό συμβούλιο το 2019 και ποια θέση πήραν υπέρ η κατά και ξέροντας ότι με την συνεχόμενη τους άρνηση τόσων χρόνων χάθηκαν θέσεις μόνιμων στην καθαριότητα αν είχε περάσει ο οργανισμός, και σήμερα έρχονται σαν τιμητές των πάντων και μας κουνάνε το δάχτυλο και μιλάνε για καθημερινότητα, κύριο είστε γνωστοί στους εργαζόμενους της υπηρεσίας καθαριότητας, και ένα άλλο ερώτημα να τους κάνουν γιατί δεν πέρασε? (Για ένα διαζευτικό η ένα κομμα όπου αφορούσε τις κρίσεις προϊσταμένων Π.Ε Τ.Ε. Δ.Ε )

Και να τους κάνουν και ένα ακόμα ρητορικό ερώτημα αν απευθύνθηκε ο δημος στο Τεχνικό Επιμελητήριο η αυτό έστειλε έγγραφο στον Δήμο που δουλειά του είναι να Συμβάλει στην αξιοποίηση, ανάπτυξη, προγραμματισμό και διάρθρωση του τεχνικού δυναμικού, καθώς και μελέτες. Γνωμοδοτεί έπειτα από πρόσκληση των αρμοδίων αρχών ή άλλων φορέων.

Ο σύλλογος είχε αναφέρει ότι ήταν υπέρμαχος υπέρ της σωστής διατύπωσης της νομοθεσίας όπου αφορά τον ΟΕΥ και ότι έπρεπε να προχωρήσει και ο λόγος ήταν ένας και μοναδικός όσο αφορά την υπηρεσία της καθαριότητας και των εργαζόμενων, καθώς με την αδράνεια διαχρονικά να μην περάσει την πλήρωσε το 2017 με την προκυρηξη της 3Κ μετά γνωστά αποτελέσματα που προαναφέραμε πιο πάνω ,επανηλθε το 2019 που δεν πέρασε και ήταν βέβαια ότι θα οδηγούσε με μαθηματική ακρίβεια στην υποστελέχωση της υπηρεσίας καθαριότητας, κάτι που έγινε αφού η αποχώρησης του μόνιμου προσωπικού που έφευγαν με σύνταξη κινητικότητα από το 2011 δεν αντικαταστάθηκε ούτε το 1/3

Ας δούμε τώρα και αλλά συγκρίσιμα στοιχεία για άλλους Δήμους ποιο μικρούς από τον δικό μας,και αναφερόμαστε στα ανταποδοτικά τέλη (οικίες)που έχει άμεσο αντίκτυπο μόνο σε μια υπηρεσία και αυτή είναι η υπηρεσία καθαριότητας με ότι αυτό συνεπάγεται από παρεχόμενες υπηρεσίες, προσωπικό, και μηχανολογικό εξοπλισμό:

Δημος Παπαγου 1,80€ Δημος Βόλου 1.89€ Δημος Περιστεριού 1.68€ Δημος Νίκαιας 1.55€ Δημος Θεσσαλονίκης 1.24€ Δημος Ρεθύμνου 1.20€ Δημος Πάτρας 1.08€ και Δημος Ηρακλείου 0.86€.

Κάνουμε γνωστό στον νέο δήμαρχο που θα εκλεγεί ότι δεν θα ανεχθούμε καμία άλλη μείωση προσωπικού, και από την πρώτη μέρα να ανοίξει το θέμα του οργανισμού του Δήμου Ηρακλειο και να αφήσει τη οποία σκέψη (ΑΝ)έχει περί σύμπραξη με ιδιώτη, η κομμάτι της καθαριότητας, θα μας βρει μπροστά του.

Ραντεβού στις κάλπες με τους ξανά δημοτικούς συμβούλους υποψηφιους αρνητές του ΟΕΥ του Δήμου Ηρακλείου νομίζοντας ότι θα θανατώσουν και θα λυγίσουν την υπηρεσία καθαριότητας και τους εργαζόμενους της, και τους λέμε θέλουν δεν θέλουν θα πάρουν μόνιμο προσωπικό τέρμα τα παιχνίδια στην πλάτη της καθαριότητας. όλοι οι εργαζόμενοι είναι εδώ και παλεύουν καθημερινά για να κρατήσουν την πόλη καθαρή ακόμα και με το 1/3 η υπηρεσία αντέχει γιατί οι εργαζόμενοι είναι μαθημένοι στα δύσκολα.

Καλούμε τον δημότη ηράκλειου να σταματήσει την παράνομη τοποθέτηση ογκώδη, μπάζα, όπου βρίσκει, αλλά με συνεργασία και υπομονή με την υπηρεσία και τους συναδέλφους μας για να γίνεται η περισυλλογή τους».

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon