cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πε 02.05 2024

Ηράκλειο: Παρουσιάστηκε η νέα ψηφιακή κάρτα «City on Pass»

To «City Οn», πρόκειται να δράσει ως ένα «έξυπνο» εργαλείο για την άμεση και εύκολη πρόσβαση των πολιτών στις εγκαταστάσεις και τις υφιστάμενες υπηρεσίες του Δήμου Ηρακλείου…

Ηράκλειο: Παρουσιάστηκε η νέα ψηφιακή κάρτα «City on Pass»

Η νέα ψηφιακή κάρτα του πολίτη «City On Pass» παρουσιάστηκε στο Ανοιχτό Ψηφιακό Εργαστήριο Καινοτομίας για την Επιχειρηματικότητα και την Τοπική Οικονομία που διοργάνωσε ο Δήμος Ηρακλείου.

To City on pass, θα αποτελεί το μέσο για την άμεση και εύκολη πρόσβαση και χρήση εγκαταστάσεων και υπηρεσιών που του προσφέρει ο Δήμος καθώς και την αξιοποίηση δυνατοτήτων ενημέρωσης, προβολής και προσφορών των τοπικών επιχειρήσεων.

Η πρώτη ψηφιακή κάρτα δημότη αποτελεί χρήσιμο εργαλείο που επιτελεί σημαντικό ρόλο στη διασφάλιση της ισότιμης πρόσβασης των πολιτών στις νέες υπηρεσίες και υποδομές του Δήμου, συμβάλλοντας στη βιώσιμη αστική διαβίωση και θα λειτουργήσει ως υποδομή για μελλοντικές δράσεις όπως η χρήση των δημόσιων συγκοινωνιών και άλλων βιώσιμων τρόπων μεταφοράς, π.χ ηλεκτρικά οχήματα κ.α.

Άλλες χρήσεις θα συνδέονται με την προώθηση του αθλητισμού και των πολιτιστικών δραστηριοτήτων καθώς και επιβράβευσης για την συμμετοχή των πολιτών σε δράσεις για τα αδεσποτα ή την υποστήριξη δράσεων για την προστασία περιβάλλοντος.

Παράλληλα η κάρτα του Δημότη — City On Pass, θα προσφέρει μια ολοκληρωμένη λύση Ψηφιακού Μετασχηματισμού και αξιοποίησης δυνατοτήτων Έξυπνης Πόλης. Η βασική στόχευση είναι να ενισχύει την τοπική αγορά, και να συνδέει αμφίδρομα τον πολίτη με τον Δήμο Ηρακλείου, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για να απολαμβάνει προνόμια και προσωποποιημένες υπηρεσίες εύκολα και γρήγορα, χωρίς γραφειοκρατία και καθυστερήσεις.

Η εφαρμογή “City On Pass Δήμου Ηρακλείου” θα είναι προσβάσιμη από όλους τους πολίτες μέσω διαδικτύου, καθώς και μέσω της εφαρμογής για iPhone και Android ενώ θα υπάρχει πρόβλεψη ώστε παράλληλα, να παρέχεται και σε φυσική μορφή.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon