cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Σα 18.05 2024

Ηράκλειο: Στον «αέρα» η στέγαση των σχολείων της πρώην Ακαδημίας

Τα δύο ειδικά σχολεία δεν έχουν στέγη μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίας αποκατάστασης…

Ηράκλειο: Στον «αέρα» η στέγαση των σχολείων της πρώην Ακαδημίας
Το κτίριο της Πρώην Παιδαγωγικής Ακαδημίας στο Ηράκλειο.

Την αγωνία τους για τις εξελίξεις σχετικά με τις εργασίας στο κτίριο της Πρώην Παιδαγωγικής Ακαδημίας στο Ηράκλειο όπου στεγάζονται τα δύο ειδικά σχολεία, εκφράζουν οι γονείς των μαθητών.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση των ΔΣ των Συλλόγων Γονέων του 53ου και του 54ου δημοτικών σχολείων που συστεγάζονται σε συγκεκριμένη πτέρυγα του κτιρίου, παρά τις διαβεβαιώσεις που υπήρχαν από τους αρμόδιους της δημοτικής αρχής ότι τα σχολεία θα μετακινηθούν προσωρινά σε άλλο χώρο στο λιμάνι που έχει διαμορφώσει ο Δήμος, τελικά φαίνεται ότι αυτό είναι αμφίβολο.

Οι εργασίες στο συγκεκριμένο κτίριο αναμένεται να ξεκινήσουν μετά τη λήξη της σχολικής χρονιάς και όπως αναφέρουν οι γονείς, είναι αμφίβολο αν τα δύο ειδικά σχολεία θα μεταφερθούν προσωρινά στο λιμάνι καθώς στον εκεί χώρο, έχει εγκατασταθεί, επίσης προσωρινά, το 7ο δημοτικό σχολείο και πιθανόν να βρίσκεται ακόμη εκεί μέχρι και τον Σεπτέμβριο, λόγω ανάλογων εργασιών που γίνονται στο κτίριό του.

Μάλιστα, οι γονείς τονίζουν ότι μετά την επικοινωνία τους με την Αρχοντάκη Στέλλα, αντιδήμαρχο Παιδείας Δ. Ηρακλείου, έγινε εμφανές ότι δεν υπάρχει κανένας εναλλακτικός σχεδιασμός σχετικά με τον χώρο προσωρινής μετακίνησης των δύο ειδικών Σχολείων, παρά τις σχετικές διαβεβαιώσεις.

«Λίγο πριν την έναρξη του αναγκαίου έργου, για το οποίο οι γονείς αγωνιζόμαστε εδώ και 15 χρόνια, οι αγωνίες και τα ερωτηματικά που θέτουμε εδώ και ένα χρόνο στη Δημοτική Αρχή και στους αρμόδιους αντιδημάρχους πολλαπλασιάζονται και αφορούν: στην απρόσκοπτη εκπαιδευτική διαδικασία και  στην ασφάλεια τόσο των μαθητών όσο και των εκπαιδευτικών», αναφέρουν οι σύλλογοι γονέων των δύο σχολείων, ζητώντας παράλληλα συναντήσεις με τους αρμόδιους φορείς του Δήμου και της Α’ βάθμιας Εκπαίδευσης, ώστε να καθοριστεί το ακριβές χρονοδιάγραμμα, τα μέτρα ασφαλείας αλλά και οι όροι λειτουργίας των σχολείων με τη νέα σχολική χρονιά.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon